דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
ליצמן על הישיבה עם יאיר לפיד בקואליציה: "זה אפילו לא חלום"
לאחר שהבוקר דווח כי במפלגות החרדיות פוזלים לכיוונו של בני גנץ ומפלגתו "כחול לבן" - יו"ר 'יהדות התורה' מכחיש וחוזר על ההתחייבות כי ישב בקואליציה רק עם בנימין נתניהו: "זה חלום" • על לפיד: "אומר שלימוד תורה זה שום דבר, ביזה והשפיל אותי"
לאחר שהבוקר (שלישי) דווח כי במפלגות החרדיות פוזלים לכיוונו של בני גנץ ומפלגתו "כחול לבן" - יו"ר 'יהדות התורה' מכחיש וחוזר על ההתחייבות כי ישב בקואליציה רק עם בנימין נתניהו: "זה חלום".
בכנס אופטיקה שהתקיים הבוקר בגני התערוכה בתל אביב, אמר סגן שר הבריאות יעקב ליצמן: "בדרך כלל אני קם מוקדם בבוקר ויש לי סדר היום שלי; אני קורא את הפייק ניוז - את העיתונים, אח"כ נכנס למשרד ומטפל. אבל אי אפשר לבוא כשאתה קורא ידיעות לא להגיב אליהם", פתח ליצמן והתייחס לידיעה שהובאה הבוקר ב'מעריב'.
ליצמן הוסיף, "היום קראתי באחד העיתונים שיהדות התורה, שאני ראש הרשימה שלה, 'תסכים לשבת עם גנץ אם לא תהיה רוטציה עם לפיד', לא מיניה ולא ולא מקצתיה", הבהיר.
לדבריו, זה "אפילו לא חלום, אני לא חולם לשבת בשום קואליציה שלפיד תהיה בתוכה - לא יהיה מצב".
ליצמן הוסיף וחידד, "אני חבר רק של מי שמסתכל עליי ומכיר את הצרכים שלי שאני אזרח במדינה כאן. לא שמישהו שמסתכל עלי כאילו אני עוכר ישראל. מי שאומר שלימוד תורה זה שום דבר, מי שביזה אותי והשפיל אותי".
"לא משנה אם זה רוטציה על ראשות הממשלה או רק ברשימה אני לא חבר שלו ולא אהיה חבר בקואליציה איתו, שלא ימשיכו לחלום אני הולך לתמוך בביבי נתניהו אני לא מגמגם ולא מסתכל בצדדים ואני מקווה שיצא זכאי מכל הדברים האלו". אמר.
גם חה"כ בצלאל סמוטריץ התייחס הבוקר לפרסום במעריב ואמר כי, "אני מצפה מהמפלגות החרדיות להתנער ממנה ולהצהיר כי לא ישבו בשום אופן בממשלת גנץ. גנץ זה שמאל ומי שישב שממשלתו לא יכול להגדיר את עצמו ימין".
כאמור, הדברים מגיעים בתגובה לפרסום הבוקר ב'מעריב' לפיו ב'דגל התורה' אומרין בשיחות סגורות כי אם בנימין נתניהו לא יוכל להרכיב את הממשלה הם אינם פוסלים על הסף כניסה לממשלתו של גנץ, וזאת בתנאי שתבוטל הרוטציה שעליה חתם עם יו"ר יש עתיד יאיר לפיד.
"אם גנץ יודיע על ביטול הסכם הרוטציה עם לפיד, יש אפשרות לכניסה לממשלה בראשותו. אם יקבלו כמובן את הקווים שחשובים לנו", צוטט גורם בדגל התורה כאשר הדברים מגיעחם למרות הודעות יהדות התורה שלא ישבו בשום אופן עם בני גנץ כל עוד יאיר לפיד שותף בקואליציה
