דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
סעודות השבת נערכות בסתר מחשש לפגיעה
סטודנטים יהודים מאוניברסטאות ברחבי העולם חוששים לשלומם בשל התגברות האנטישימיות בקמפוסים וארגונים שמארגנים סעודות שבת נאלצים לעשות זאת בהיחבא. נתון מדאיג
ארגוני סטודנטים יהודיים נאלצים לארגן ולממן את ביטחונם האישי באירועים חברתיים, על רקע הגידול בהכחשת השואה ובאנטישמיות בקמפוסים בבריטניה.
חברת ארגון סטודנטים יהודי אמרה ל'אינדפנדנט' הבריטי, כי היא עורכת בדיקות רקע על כל המשתתפים באירועים שהיא מארגנת, זאת לאחר קבלת איומים במהלך ששת החודשים האחרונים.
חברה יהודית אחרת שומרת בסוד את פרטי האירועים הלא-פוליטיים, כגון סעודות שבת משותפות, מחשש שמישהו ינסה לפגוע בהם.
במקרה אחר הגיעו שוטרים להגן על הסטודנטים ועל הדוברים באירוע מסוים של סטודנטים יהודים בבריטניה. "אנחנו מסתירים סעודות שבת ואירועים חברתיים שונים, מחשש שמישהו ינסה לפגוע בנו" היא אמרה ל'אינדפנדנט'.
הצעדים שנקטו הסטודנטים היהודים על מנת להגן על עצמם התגלו לאחר שהנתונים הצביעו על עלייה במספר האירועים האנטישמיים באוניברסיטאות.
סטודנטים אנטישמיים הגיעו לכותרות בשבועות האחרונים לאחר שהם צולמו לבושים בחולצות טריקו עם סיסמאות אנטישמיות בקבוצות סטודנטים בוואטסאפ.
בחודש שעבר התנגדו מאות סטודנטים להקמתו של ארגון סטודנטים יהודי באוניברסיטה של אסקס, וקיימו שורה של אירועים אנטישמיים.
גייב מילן, נשיא ארגון סטודנטים יהודי באוניברסיטת שפילד, סבור כי האנטישמיות בקמפוסים נמצאת במגמת עלייה.
הוא אמר ל'אינדיפנדנט' כי "אנחנו חייבים לשמור את מקומות האירועים שלנו בסוד ולהפעיל בדיקות רקע על כל המשתתפים באירועים האלה, לאחר שקיבלנו איומים במהלך ששת החודשים האחרונים. זה בנוסף למספר עצום של הודעות פוגעות נגדנו במדיה חברתית".
