דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
חבר המועצת ליו"ר: חובה להתריע על יציאת בחורי ישיבות לחו"ל
הגר"ש בעדני חבר מועצת חכמי התורה הגיע לביקור ב'ועד הישיבות' וביקש מהיו"ר להתריע על יציאת בחורי הישיבות שלא ע"פ הנהלים של הוועד
חבר מועצת חכמי התורה הגאון רבי שמעון בעדני קרא אמש במשרדים החדשים של וועד הישיבות לכנס בדחיפות את ראשי הישיבות, בעקבות יציאת תלמידים רבים לחו"ל שמעמדם כתלמיד ישיבה בסכנה.
הרב הגיע מלווה בנציגם של בני התורה, ח"כ מיכאל מלכיאלי. לאחר שכובד הגר"ש בעדני בקביעת המזוזה על ידי יו"ר ועד הישיבות הגרח"א קאופמן במשרדים החדשים של 'וועד הישיבות' ברחוב אהליאב בירושלים, ישבו יחד לפגישה, במהלכה שיתף הרב קאופמן את הרב על ההסדרים החדשים למען ציבור בעלי התשובה.
הגר"ש בעדני ביקש לכנס את ראשי הישיבות ולהתריע על יציאות התלמידים לחו"ל שלא על פי הנהלים, דבר שמעמיד את מעמדם כבני ישיבות בפני הרשויות בסכנה - "ומעוות לא יוכל לתקון". חה"כ מלכיאלי סיפר לרב על ההירתמות המיידית של הגרח"א קאופמן בכל פניה ופניה במסירות נפש.
הגר"ש בעדני התפעל מהיקף הפניות האדירות אשר מטופלות על ידי הועד וחיזק את ידיו של הרב קאופמן.






