דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
ראשי הישיבות התאספו: "המצביע למפלגות אחרות נותן יד לפושעים"
בהתקרב מועד הבחירות לכנסת העשרים ואחת התכנסו בהיכל בית המדרש לדרמן בבני ברק ראשי ישיבות בראשות הגר"ח קנייבסקי והגרי"ג אדלשטיין | "התורה נמצאת בסכנה גדולה", עוררו בשם שר התורה | ב'דגל' יוזמים כינוס ענק בהשתתפות רבבות יומיים לפני פתיחת הקלפיות
מאות ראשי ישיבות השתתפו הבוקר ערב שבת קודש בכנס חיזוק לטובת רשימת יהדות התורה שהתקיים בהיכל בית המדרש לדרמן בבני ברק, בראשותם של שר התורה הגר״ח קנייבסקי ושל ראש הישיבה הגרי״ג אדלשטיין.
במעמד השתתפו בין היתר חברי מועצת גדולי התורה וגדולי ראשי הישיבות, ביניהם: הגרב"ד פוברסקי, הגר"ד כהן, הגרמ״ה הירש, הגרמ״צ ברגמן, הגר"י זילברשטיין, הגר"ח פיינשטיין, הגר"י אזרחי ועוד עשרות ראשי ישיבות.
במרכז המעמד, הביא הגרי"מ דרוק את דבריו של שר התורה הגר"ח קניבסקי, שאמר כי "המצב היום בארץ ישראל ומשם לכל העולם הוא תולה ארץ על בלימה. התורה נמצאת בסכנה גדולה, שמירת השבת, לימוד התורה ואליכם אישים אקרא לא עת לחשות. אם החרש תחרישו נהיה מהצועקים ואינם נענים והתביעה על תלמידי חכמים ועל כל אחד לכתת רגליו ולעשות ככל אשר ביכולתו למען המערכה".
הרב דרוק אמר בשם שר התורה כי "החזון איש אמר שבזה שלא מצביעים מסייעים לציונים, וצריך להצביע רק לג' ומי שלא מצביע ג' או מצביע למפלגות אחרות הוא נותן יד לפושעים".
לאחר מכן נשא ראש הישיבה הגרי״ג אדלשטיין דברים, ועורר את המתאספים כי חוץ מהפעולות הגשמיות שצריכים לעשות לטובת רשימת יהדות התורה לקראת הבחירות הרי שצריך גם להרבות ולהוסיף בזכויות רוחניות ולהגביר עכשיו בזכויות אלו כדי שיהיה קידוש שם שמיים.
בתוך כך נודע ל׳בחדרי חרדים׳, כי ב'דגל התורה' יוזמים כינוס רבבות ענק ׳התקבצו׳ כדוגמת זה שהיה לפני הבחירות הקודמות שיתקיים יומיים לפני הבחירות ביום ראשון ב׳ בניסן ברחובה של עיר בבני ברק בראשותם של גדולי הדור.
