דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
בג"צ דחה העתירה: בן-גביר לא יקודם ברשימה
בג"צ ברוב דעות דחה את עתירת איחוד מפלגות הימין לקדם את עו"ד בן גביר למקום החמישי | בן גביר: "אהיה בועדה למינוי שופטים למורת רוחה של מערכת המשפט"
בית המשפט העליון דחה בדעת הרוב היום (ראשון) את עתירת איחוד מפלגות הימין לקדם את עו"ד איתמר בן גביר למקום החמישי ברשימה. העתירה הוגשה, כזכור, לאחר שבג"צ פסל את ד"ר מיכאל בן ארי, שהיה ממוקם במקום החמישי ברשימה מלהתמודד בבחירות לכנסת.
השופטים נעם סולברג ומני מזוז דחו את העתירה לעומת דעתו החולקת של השופט אלכס שטיין שסבר שיש לקבל את העתירה.
בעוצמה יהודית תוקפים בחריפות את ההחלטה. עו"ד איתמר בן גביר אומר כי "שוב הוכח כי הדבר האחרון שמעניין את בג"צ הוא עניין הצדק שהשופט סולברג תהה עליו בדיון אך לא נתן לו ביטוי בהחלטה. התחושה היא ששופטי בג"צ לא רוצים שאהיה בועדה למינוי שופטים, אבל אני מאמין שהציבור יאמר את דברו בקלפי".
עוד אומר בן גביר כי "מעניין שבכל הנוגע לסוגיות הנוגעות לשמאל, שופטי בג"צ מתערבים באופן בוטה ומפרשים את החוק בפרשנות מרחיקת לכת, אולם במקרה שלנו לא מצאו לנכון לעשות זאת".
בן גביר מסיים: "השופטים יודעים שבניגוד לשינויים קוסמטיים של פוליטיקאים אחרים, אני היחיד שאשים סוף לשלטון בג"צ. אני מכבד ומעריך את השופטים אך אני מגיע לכנסת כדי לשנות באמת".
