דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
טרגדיה בבני ברק: רבי יחזקאל שמחה ויכלדר ז"ל
בגיל 51 נפטר רבי יחזקאל שמחה ויכלדר ז"ל מחסידי סטריקוב ומהדמויות המוכרות בעיר בני ברק לאחר שהתמוטט לפני מספר שבועות בבית המדרש של החסידות
ברוך דיין האמת: בבית חולים שיבא בתל השומר נפטר בשבת הרה"ח רבי יחזקאל שמחה ויכלדר ז"ל מחשובי חסידי סטריקוב והוא בן 51 בפטירתו.
לפני שלושה שבועות במוצאי שבת התמוטט באופן פתאומי במדרגות של בית המדרש של חסידות סטריקוב ברחוב הרב מלצר הוא פונה לאחר החייאה כשהוא מונשם ומורדם לבית החולים תל השומר שם נלחמו הרופאים על חייו והוא השיב את נשמתו ליוצרה.
המנוח ז"ל נולד בבני ברק בי"ט סיון תשכ"ז לאביו הרה"ח רבי זאב ז"ל מזקני וחשובי חסידי סטריקוב ולאמו מרת רבקה מרים שתחי'.
בבחרותו למד בישיבת פוניבז' ובמשך 18 שנה שימש במסירות את הגאון רבי מרדכי שלמה ברמן זצ"ל ראש ישיבת פוניבז'.
היה מקושר לאדמו"ר מסטריקוב זצ"ל וכן לאדמו"ר מסטריקוב שליט"א. היה גם ממתפללי בית המדרש שטפנשט ברחוב מהרש"ל בבני ברק.
פטירתו הכתה בהלם את כל מכריו וידידיו הרבים, "בכל מצב שראית אותו תמיד היה לו מילה טובה להגיד בכל מצב ובכל זמן" אומרים מכריו ל'בחדרי חרדים'.
הותיר אחריו משפחה ענפה, אחיו הרה"ח רבי חיים ברוך ויכלדר מראשי 'דגל ירושלים' ומחסידי סטריקוב.
הלוייתו תצא הערב (מוצאי שבת קודש פרשת מצורע - שבת הגדול) בשעה 23:00 מביתו ברחוב ראב"ד 7 בבני ברק.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
