דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
לפיד: "נמרר את חייה של הממשלה"
בצל הדיווח כי לפיד וליברמן נועדו בוינה ודנו בהקמת קואליציה ללא חרדים. יאיר לפיד מסביר מדוע אמר כי ימרר את החיים של הקואליציה הבאה, אך משאיר פתח קטן לשיתוף פעולה
לאחר הדיווח של אמנון אברמוביץ', כי לפיד נועד עם יו"ר 'ישראל ביתנו' ודן עמו על אפשרות להקמת ממשלת אחדות תחת ראה"מ בנימין נתניהו - לפיד מבהיר, כי לא ישב עם נתניהו בממשלה, אלא הוא ימרר את חיי הקואליציה.
"הבנתי שנפשם הרגישה של ביבי ואנשיו נפגעה אנושות מזה שאמרתי שנמרר את חייה של הקואליציה", כתב לפיד, שציין כי "מסתבר שהפוליטיקאים שקראו לבני גנץ חולה נפש ולי עמלק ועוכר ישראל הופכים לפגיעים מאוד כשמדובר בהם עצמם".
לפיד הבהיר, "אז שיידעו שהתכוונתי לכל מילה.
כשהם ינסו להעביר את חוק החסינות ושאר החוקים להכשרת השחיתות, נמרר.
כשהם ינסו להעביר את פסקת ההתגברות ולפגוע בבית המשפט העליון, נמרר.
כשהם ינסו לבטל את חוק הגיוס ואת לימודי הליב״ה, נמרר.
כשהם ייקחו את הכסף של משלמי המיסים ויעבירו אותו למפלגות ופוליטיקאים, נמרר.
כשהם יעבירו פרוטקשן לעזה, נמרר.
כשהם יהרסו את יחסינו עם יהדות התפוצות, נמרר.
כשהם לא יעלו את קצבאות הנכים ואת קצבאות הקשישים, נמרר".
לפיד השאיר פתח קטן לשיתוף פעולה כשציין כי, "אם הם יעשו דברים טובים לעם ישראל, נשמח לעזור להם", לדבריו, "מול אי צדק, מול שחיתות ומול הזנחה של החלשים, באבו-אבוהה נמרר, כי זה בדיוק תפקידה של האופוזיציה ואני לא חוזר בי אפילו מאות אחת. אם קשה להם עם זה, שיתמודדו".
