דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
שלושה מתוקפי הרב הראשי אותרו ונעצרו
חודשיים אחרי תקיפתו האכזרית של הרב גבריאל דוידוביץ בביתו שבבירת ארגנטינה, עצרה המשטרה שלושה תוקפים נוספים - שבועיים אחרי שעצרה שניים החשודים במעשה
משטרת בואנוס איירס עצרה את שלושת ראשי הכנופיה שתקפו את רבה הראשי של ארגנטינה הרב גבריאל דוידוביץ לפני כחודשיים. הם זוהו במצלמות אבטחה. עד כה נעצרו בפרשה בסך הכל חמישה חשודים - שניים נוספים לפני כשבועיים.
על פי דיווחים בארגנטינה, המשטרה עצרה אתמול שלושה אנשים שנחשדו בהיותם חלק מהחבורה שתקפה את הרב הראשי גבריאל דוידוביץ בפברואר האחרון בעיר הבירה בואנוס איירס.
בפשיטות של המשטרה נמצאו כספים וחפצים שנגנבו מהרב, כך אמרו גורמים במשטרה. שלושת השודדים זכו לכינויים מעניינים במיוחד. "קוקו, אל צ'ינו, פיסטולה".
כפי שדווח ב'בחדרי חרדים' לפני כשבועיים, משטרת ארגנטינה עצרה שניים מתוקפי הרב הראשי של המדינה, במהלך שוד אלים בביתו באישון ליל.
במהלך השוד אמרו לו השודדים, "אנחנו יודעים שאתה הרב של הקהילה היהודית", מה שהוביל להשערות כי השוד והתקיפה היו על רקע סכסוך אישי עם הרב, אולם לאחר מעצרם התברר כי השוד היה על רקע פלילי, וכי השמועות על כביכול סכסוך אישי עם הרב אינם נכונים.
הרב דוידוביץ הותקף בביתו, על ידי קבוצת רעולי פנים שהגיעו בשתי מכוניות - הם הכו אותו קשות עד כדי כך שהרב סבל מתשע צלעות שבורות ופציעות נוספות. ובחסדי שמים הצליח להתאושש במהרה ולשוב לביתו.
