דורון קדוש: פרסמנו ביומן הבוקר בגל״צ: קצין המודיעין הבכיר שהרמטכ״ל החליט להדיח מצה״ל - אבל צה״ל לא מצליח להוציא משורותיו בגלל קשיים בירוקרטיים כמעט שלושה חודשים חלפו מאז החלטת הרמטכ״ל להדיח את קצין המודיעין של אוגדת עזה ב-7/10, סא״ל א׳. מאז - בשל קשיים בירוקרטיים בהליך התרת החוזה, צה״ל לא מצליח ליישם את החלטת הרמטכ״ל כבר מספר חודשים. נזכיר: סא״ל א׳ הוא קצין המודיעין שזלזל בהתרעותיה של הנגדת ו׳, כתב לה שהתרחיש שהיא מציגה ״דמיוני״, ולא ראה דחיפות לדון באימוני הנוח׳בה בחודשים שקדמו למתקפת חמאס. בינתיים, כל עוד צה״ל לא מצליח להדיח אותו - סא״ל א׳ ממשיך לקבל משכורת, שמו נותר חסוי ואסור בפרסום וכך הוא מאפשר לעצמו להישאר בצללים. ולפני כמה חודשים, הוא אפילו קיבל מצה״ל רכב חדש - שנה שלמה אחרי שכבר סיים את תפקידו כקמ״ן האוגדה (!), ובזמן שהוא לא ממלא שום תפקיד ונמצא לקראת פרישה. א׳ שכר את שירותיו של עורך דין, ופועל נגד צה״ל גם במישור המשפטי - כשהוא דורש מהרמטכ״ל להעביר לו מסמך שמנמק את ההחלטה להדיח אותו - וכך נאבק להמשיך לשרת בצבא, מתוך שורותיו, כשנתיים וחצי אחרי המחדל. תגובת דובר צה"ל: ״הקצין החל הליך שחרור מצה"ל. תתקיים ועדה בנושא שחרורו בהתאם לנהלים וההליכים הקבועים״. מטעמו של סא״ל א׳ לא נמסרה תגובה.
הנושאים עליהם דנו ליברמן ונתניהו בפגישתם
לפני זמן קצר נועדו ראש הממשלה נתניהו ויו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן ודנו בנושא הרכבת הממלשה הבאה • הפגישה היתה נינוחה והצדדים החליטו להצניע המשא ומתן, מיד לאחר הכרזת הנשיא
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש היום (שלישי) לפני זמן קצר עם יו״ר מפלגת 'ישראל ביתנו', ח״כ אביגדור ליברמן.
השיחה התקיימה באווירה נינוחה ונגעה בנושאי ביטחון, דת ומדינה, עלייה וקליטה. הצדדים החליטו להתניע את המשא ומתן מיד לאחר שהנשיא, מר ראובן ריבלין, יטיל על נתניהו את מלאכת הרכבת הממשלה.
כזכור, אתמול דיבר יו"ר 'ישראל ביתנו' אביגדור ליברמן והציג את דרישותיו הקואליציוניות עבור כניסתו לממשלה, כאשר הציג אולטימטום: "נתמוך בפסקת ההתגברות, רק אחרי שחוק הגיוס יעבור. לא נחתום על הסכם קואליציוני לפני שנראה את ההסכם עם המפלגות החרדיות".
כך גם אמר בהקשר של חוק הגיוס: "אפשר להשלים מיד אחרי הקמת הממשלה תוך שבוע להעביר את החוק בקריאה שנייה ושלישית, לא ראיתי שעשו משבר אחרי קריאה ראשונה, הם לא פרשו מהקואליציה או שמו אולטימטום, הם התנגדו כדי לרשום בפרוטוקול, אבל אנחנו לא מסכימים לשינויים, הולכים על מה שקיים".
וכן התייחס למתווה הכותל: "מתווה הכותל אושר שהיינו באופוזיציה, מי שהביא את זה הוא מזכיר הממשלה דאז אביחי מנדלבליט, לא ידוע לי שהם שונאי דת, הממשלה הצביעה בעד, כולל בנט ושקד, אסור לוותר על מתווה הכותל, זה פגיעה במדינה ישראל לעם היהודי - זה לא המצאה של אביגדור ליברמן, זה דבר בלתי אחראי".
