נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התייחס בפוסט ברשת Truth Social ליחסיו עם נשיא סין שי ג'ינפינג, על רקע ביקורו במדינה. בדבריו, הבהיר טראמפ כי כשהנשיא שי התייחס לארה"ב כאל "מדינה בדעיכה" - הוא דיבר על "הנזק העצום שסבלה ממנו ארה"ב במהלך ארבע שנותיו של ביידן". טראמפ הוסיף כי שי לא התייחס להישגיו שלו, בהם "השמדת צבא איראן" - כשעל כך אמר: "המשך יבוא!"
בשעה 02:11 - חוק פיזור הכנסת עבר
לאחר מיני דרמה - שלא נמצא רוב להעביר את חוק פיזור הכנסת, נפתרה המחלוקת בין הניצים והחוק עבר בקריאה ראשונה באישון ליל | הוא צפוי לעלות לחקיקה סופית ביום רביעי, אם ליברמן לא יתרכך ויחפוץ להקים ממשלה
-
| פוליטי
חוק פיזור הכנסת ה-21 עבר הלילה (שלישי) בשעה 02:11 במליאת הכנסת ברוב של 66 תומכים מול 44 מתנגדים ו-5 נמנעים.
מכאן ישוב החוק אל הוועדה המסדרת בראשות ח"כ מיקי זוהר מ'הליכוד', שם יכינו אותו לקריאה שנייה ושלישית ביום רביעי כשבינתיים ינסה נתניהו למנוע את הבחירות החוזרות שעשויות לעלות למדינה כחמישה מיליארד שקלים.
מוקדם יותר אמש (שני) התחוללה מיני דרמה במשכן הכנסת, לאחר שלא הושג הרוב הדרוש במליאה בכדי לחוקק את החוק בקריאה ראשונה.
שורש הבעיה נבע מכך שהתקנון קובע כי כדי להגיש את החוק, דרוש לקבוע תאריך בדיון הוועדה, כאשר בוועדה המיוחדת לא הושג רוב לתאריך שדרשו בסיעות החרדיות.
עקב כך נוצרה בעיה, שלא היה רוב להעביר את החוק לפיזור הכנסת בוועדת הכנסת, כך שהדיון נתקע. לבסוף המחלוקת נפתרה והחוק עבר כאמור במליאת הכנסת בקריאה ראשונה והוא הועבר בחזרה לוועדה לקראת הכנתו לחקיקה סופית, בתקווה שלא נזדקק לה.
