מוטי קסטל: אגב, לאלו שחגגו אתמול על דברי הרמטכ"ל, הנה תמלול מדויק ממה שהתרחש בקבינט: רה"מ נתניהו: "הרמטכ"ל, משפט סיום בבקשה". הרמטכ"ל: "אני אומר משפט אחרון שלי: בלי שלושת החוקים האלה, חוק הגיוס, 36 חודשים וחוק המילואים, צה"ל יקרוס, צה"ל לא יהיה כשיר לביצוע משימותיו השוטפות, הבט"ש ובוודאי לא במצבים של מלחמה. אני נותן פה הערת אזהרה והתרעה על סד"כ המילואים שלנו. מוטיבציה אדירה, הם לא יחזיקו מעמד, הם פשוט לא יחזיקו מעמד. חייבים לטפל בדבר הזה ואני אומר יפה שעה אחת קודם". רה"מ נתניהו: "תודה". איך נאמר בעדינות? לפי הדברים האלו הרמטכ"ל תומך בחוק שאתם מתנגדים לו...
שלוש עבירות: פורעים שתקפו יהודי הואשמו
כתבי אישום הוגשו נגד שני פורעים ערבים שביצעו לינץ' בצעיר יהודי בכפר חווארה בשומרון. הם הואשמו בתקיפה הגורמת לחבלה של ממש, וכן נהיגה ללא רישיון נהיגה ורישיון רכב
התביעה הצבאית הגישה כתבי אישום נגד שני פורעים ערבים אשר תקפו בערב חג הפורים נהג יהודי, בעת שנסע בכפר חווארה בשומרון. הם הואשמו בתקיפה הגורמת לחבלה של ממש, בזריקת חפץ על אדם או רכוש וכן בעבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה וללא רישיון רכב.
האירוע התרחש בערב חג הפורים לפני כחודשיים, כאשר שני צעירים יהודים נסעו בכפר חווארה בשומרון. כשעצרו לפני אחת הכיכרות בכפר, התנגשו בהם שני הנאשמים אשר נסעו ברכב אחריהם. כאשר יצאו הנהג היהודי וחברו להחליף פרטים עם הנהג הפוגע, החלו הנהג והנאשם השני להכות אותם, לזרוק לעברם ולעבר רכבם אבנים ועוד.
במקביל התקבצו כ-30 אנשים סביב מקום התאונה והתגרה, והחלו אף הם ליידות אבנים לעבר שני היהודים. הנהג הפוגע והנוסע שלצידו הצטרפו להמון ויידו אף הם אבנים לעבר היהודים. כתוצאה מהאלימות ומהאבנים נפגע הנהג היהודי וכן נגרם נזק לרכבו.
כעבר מספר דקות הגיעו למקום כוחות הביטחון, או אז נכנסו שני הפוגעים הערבים לרכבם וניסו להימלט מהמקום, תוך שהם מתנגשים ברכב הביטחון וברכבו של היהודי שנית, וגורמים בכך נזק נוסף. לאחר מכן הצליחו הנאשמים להימלט מהזירה.
רק לאחר מספר ימים, תודות לערנות כוחות הביטחון, אותר בעל הרכב הפוגע והוא והנוסע נעצרו. כאמור, הם הואשמו בתקיפה הגורמת לחבלה של ממש, זריקת חפץ לעבר אדם או רכוש ועבירות נהיגה.
עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את הנהג היהודי, מסר "אנו מברכים על כתבי האישום החמורים שהגישה הפרקליטות הצבאית ומודים לכוחות מג"ב שלכדו את התוקפים. נמשיך ללוות את ההליך המשפטי ונפעל למיצוי מלוא חומרת הדין עם התוקפים".
