איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
ראש המוסד לשעבר בהתבטאות מקוממת: מצביעי ביבי חסרי דעת
ראש המוסד לשעבר שבתי שביט בהתבטאות מקוממת כנגד מצביעי הליכוד התומכים בראש הממשלה בנימין נתניהו אותם הוא מכנה "חסרי דעת" • מדובר בהתבטאויות מקוממות למדי שצפויות לעורר סערה חדשה בקרב מצביעי הימין בכלל ובפרט בקרב מצביעי הליכוד • כל הפרטים
ראש המוסד לשעבר שבתי שביט בהתבטאות מקוממת כנגד מצביעי הימין בכלל ומצביעי הליכוד התומכים בראש הממשלה בנימין נתניהו בפרטי, אותם הוא מכנה "חסרי דעת".
בראיון שנתן לעיתון 'מעריב' וצפוי להתפרסם מחר (שישי), אמר שביט כי "המלחמה שלי היא לא עם סמוטריץ", לדבריו, "אלא עם הליכוד בראשות נתניהו. הבוחרים שלו הם אנשים חסרי דעת, חסרי הבנה".
שביט הוסיף עוד כי "הבייס הפוליטי שלו (של נתניהו י.א) זה אנשים שהסף הנורמטיבי שלהם הוא בגובה דשא".
על כוחו הפוליטי של בצלאל סמוטריץ' אמר שביט: "אתה מוכן לחיות במדינת ישראל שהוא מתאר? בארץ ישראל של סמוטריץ’ אני לא אשאר דקה".
על המתיישבים ביהודה ושומרון אמר שביט מחד כי רבים מ־100 אלף המתנחלים מחוץ לגושים יסכימו להתפנות בתנאים מתאימים.
מאידך אמר שביט כי "אין ספק שביהודה ושומרון יש כוח אמוני, אפילו משיחי, שעבורו הישיבה ביהודה ושומרון היא צו האל. אני בז להם, כי זו לא היהדות האמיתית".
