הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
הנשיא טראמפ לרוחאני: "להיזהר עם האיומים"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קרא לטהרן "להיזהר עם האיומים" - טראמפ הגיב לדברי הנשיא האיראני חסן רוחאני שאמר כי איראן תעלה את רף העשרת האורניום "לכל רמה שנרצה"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צייץ אמש (רביעי) בטוויטר: "היזהרי עם האיומים, איראן. הם יכולים לנשוך אותך בחזרה כפי שאף אחד לא ננשך בעבר".
דברי טראמפ נאמרו בתגובה לדברי הנשיא האיראני חסן רוחאני, שאמר כי ארצו תעלה את רף העשרת האורניום ליותר מ-3.67%, החל מיום ראשון הקרוב.
בהודעה שפרסם נשיא איראן נאמר, "איראן החלה בשלב השני בהפחתת המחויבות להסכם הגרעין", רוחאני הוסיף כי "אם שאר הצדדים לא יקיימו את ההתחייבויות שלהם, גם אנחנו לא נקיים".
יצוין כי זו הפעם השנייה השבוע שטהרן הודיעה על צעד שמערער את הסכם הגרעין - שנמצא בצרות מאז שטראמפ נטש את ההסכם בשנה שעברה.
רוחאני הוסיף כי פעולות הרפובליקה האסלאמית אינן אלא הפיכות, "כל הפעולות שלנו יכולות לחזור למצב הקודם בתוך שעה, למה אתה מודאג? "אמר רוחאני, את הדברים כיוון רוחאני לנשיא טראמפ.
כזכור, מדינות אירופיות שהן חלק מעסקת הגרעין אמרו ביום שלישי כי הן "מודאגות מאוד" מהצהרות טהרן, בעוד ישראל אמרה שהיא מתכוננת למעורבות אפשרית בכל עימות צבאי בין איראן לארצות הברית.
המתחים בין וושינגטון לטהרן הסלימו מאז שהנשיא טראמפ פרש מהסכם הגרעין בחודש מאי 2018, טראמפ פועל כדי למנוע את כל המכירות הבינלאומיות של הנפט האיראני - מה שהביא את החיים הכלכליים של הרפובליקה האסלאמית למצב קשה ביותר.
