מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
קל, טעים ומנצח: מאפינס בננות וקרם לוטוס
מאפינס שמכינים בדקות, וכדאי להכין עם הילדים (שישמחו לקחת אותם לבית הספר כתחליף לכריך)
10 יח' 15 דק' הכנה
מאפינס שמכינים בדקות, וכדאי להכין עם הילדים (שישמחו לקחת אותם לבית הספר כתחליף לכריך).
המרכיבים:
100 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר חום
2 בננות בשלות, קלופות ומעוכות
2 ביצים
1 גביע שמנת
חמוצה 9%
3 כפות גדושות ממרח לוטוס
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
מעט פקאנים טריים
לעיטור:
2 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מקציפים את החמאה והסוכר לקרם בהיר. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבלים כדקה. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, וממשיכים לערבל לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת ממרח הלוטוס ומערבלים עוד רגע, רק עד שהקרם אחיד. עוצרים את המערבל ומוסיפים את הקמח. מערבבים אותו ידנית לעיסה סמיכה ודביקה.
- מחלקים את העיסה כך שתמלא 3/4 מגובה עטרות הנייר או תבניות המאפינס. מעטרים באגוזי הפקאן. אופים כ־20 דקות עד הזהבה. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חמים.
אפשר לשמור עד חודש בהקפאה. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

