הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
המו"צ הנודע נסע למדריד ועבר אירוע מוחי פתאומי
הרב גבריאל גברא מו"צ ומוהל מפורסם משכונת בית וגן בירושלים, טס למדריד שבספרד כדי למול תינוק, בתחילת השבוע עבר אירוע מוחי פתאומי ואושפז
הגאון הרב גבריאל גברא, מו"צ בשכונת בית וגן בירושלים ומוהל מפורסם, טס למדריד כדי לקיים מצוות ברית מילה, אך עבר אירוע מוחי פתאומי בתחילת השבוע ואושפז בבית החולים במדריד. הוא בטיפול נמרץ ונמצא במצב קשה מאוד.
ביום ראשון תכנן הרב להמריא בחזרה לארץ, אך התמוטט לפתע והובל לבית החולים, שם אושפז.
אחד מתלמידיו מספר ל'בחדרי חרדים': "אנחנו לא יודעים בדיוק היכן זה קרה, האם זה היה במלון או ברחוב. הוא אושפז בבית החולים. רק הודיעו למשפחה מבית החולים ולא מסרו פרטים. רעייתו וילדיו המריאו לשהות לצידו".
במקביל, החלו תלמידיו בקמפיין לכיסוי ההוצאות עבור המשפחה, לאור מצבו הרפואי והעלויות הרפואיות הגבוהות הכרוכות באשפוז.
הרב גבריאל גברא בן ה-61, נחשב לדמות הלכתית מוכרת בשכונת בית וגן. הוא שייך לקהילה הארגנטינאית, אך מקובל על כלל הקהילות ורבים משחרים לפתחו בשאלות הלכתיות. כך גם בהיותו מוהל מומחה, הוא טס לכל העולם, גם למקומות נידחים, כדי למול תינוקות.
הציבור נקרא להתפלל לרפואתו השלמה והמהירה של הרב גבריאל אליהו הכהן בן רחל חיה - לרפואה שלמה בתוך שאר חולי עמו ישראל.
