הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
האם ענקית הרשת 'אמזון' מבזה את זכר השואה?
ב'חדשות 12' חשפו אמש כי בענקית הקניות ברשת, 'אמזון', נמכרת חולצה שעליה תמונה של יהודי שנרצח בשואה
בגרסה הבריטית של ענקית הרשת 'אמזון' ניתן לרכוש חולצה עם הדפס התמונה המפורסמת למדי של יהודי שנרצח בשואה. כך נחשף אמש (מוצ"ש) בחדשות 12.
התמונה המוכרת נקראת "היהודי האחרון בויניציה שבאוקראינה". תחת התמונה בפירוט המוצר נכתב שמי שילבש את החולצה הזו יבלוט בקהל ויהנה מקפוצ'ון נוח במיוחד שעשוי מ-100% כותנה. נציין כי בעקבות פניית 'חדשות 12' לרשת אמזון, המוצר הוסר.
כזכור, לפני כארבע שנים רשת 'זארה' עוררה סערה כשמכרה חולצת פסים שעליה טלאי צהוב.
החולצה, שמחירה היה 79.90 שקלים, נמכרה תחת הקטגוריה "חזרה לבית ספר" והוצעה למכירה עבור ילדים בני שלושה חודשים עד שלוש שנים. התיאור שלה באתר היה: "חולצת שריף עם פסים".
גולשים ישראלים שנתקלו בפריט לא הבינו מה הקשר לשריף, שאמור ללבוש כוכב מחומש ולא מגן דוד צהוב.
ב"זארה ישראל" מיהרו להתנצל ומסרו אז כי "הפריט המדובר מקולקציית 'Cowboy Collection' לתינוקות עוצב בהשראת דמות מסרט, בפריט זה ניתן לראות כי על הכוכב מצוינת המילה 'שריף'.
עם זאת, אנו יכולים להבין את הרגישות, ההקשר והקונוטציה שנוצרה". עוד ציינו אז ב'זארה', כי "הפריט אינו קיים בארץ, ומיד כשהתברר העניין הוחלט להסירו ממדפי המכירה בכל העולם ולהשמידו. אנו מביעים את התנצלותנו הכנה אם כתוצאה מכך פגענו ברגשות לקוחותינו".

