דפנה ליאל: שר המשפטים לשעבר, פרופ׳ דניאל פרידמן, בוועדת החוקה על הצעת החוק לפיצול היועמ״שית - על פי ההצעה, מטבע הדברים הממשלה תהיה מעורבת בבחירת התובע הכללי, והמצב שזה יהיה בשעה שמתנהל משפט כנגד ראש הממשלה, אני רואה רואה אותו כבעייתי. לכן ההצעה שלי היא שהצעת החוק שתתקבל, אני מקווה, כחוק, תיכנס לתוקפה בעוד שנתיים ועד אז נקווה שכל הפרשות יגמרו״.
שמונים ושמונה אסירים ביטחוניים שובתים רעב
לאחר שהותקנו חסמים לקליטה סלולרית באגפי הכלא של האסירים הביטחוניים, שמונים ושמונה מהם שובתים רעב
שמונים ושמונה אסירים בבתי הכלא הביטחוניים, שובתים רעב על רקע התקנת חסמים לקליטה סלולארית באגפי הכלא.
על פי שירות בתי הסוהר, רוב האסירים נגררו לשביתה לאור הזדהות בלבד ולא מרצון. "השביתה היא תוצר הסתה של מספר אסירים בודדים וללא הכוונה מאורגנת" נמסר. כל האסירים השובתים ואלה שהחליטו להצטרף לשביתה הבוקר נשפטו, נענשו והועברו לתאי בידוד בהם מזרן ושמיכה בלבד.
"שב"ס ערוך להכיל את השביתה ולא ירתע מאיומים" נמסר. הכוחות פועלים בהתאם למדיניות מ"מ נציב בתי הסוהר גונדר אשר וקנין שמקיים הערכות מצב עיתיות עם כלל הגורמים הרלוונטיים. "שב"ס ימשיך לנקוט ביד תקיפה כלפי שביתות רעב, הפרות סדר ואיומים ולא ינוהל שום משא ומתן לגבי הצבת החסמים שהתקנתם תורחב לכלל האגפים הביטחוניים בארץ על פי תכנית סדורה".
