איתי בלומנטל: הפרטים שאפשר לפרסם: הפיצוץ הלילה באזור בית שמש התרחש בשטח ששייך לחברת "תומר", תעשייה ביטחונית- ממשלתית, שמפתחת מנועים של מגוון טילים הגנתיים והתקפיים: באוויר, בים, ביבשה ובחלל. בין היתר מפתחת את מנועי טילי החץ, מנועי לוויני האופק ומנועים למגוון רקטות - רקטת הרמפייג, הבר וברק MX. לטענת גורם בחברה, הפיצוץ היה מבוקר ומתואם, ועדיין לא ברור מדוע בחרו לבצע פיצוץ בשעה 23 בלילה, יום שבת, ואחרי דיווחים בסוף השבוע על היעאכות באיראן. התנהלות לא ברורה. מתומר נמסר: "מדובר בניסוי מתוכנן מראש שבוצע לפי התכנון"
חיילים איימו על חבריהם בכלא: נרצח אתכם
במהלך שהותם בכלא 4 - חיילים בדואים איימו על חיילי 'נצח יהודה' ואמרו להם, "נרצח אתכם" • עו"ד בן גביר המייצג את מפקדם: "המערכת ממשיכה להפקיר את מיטב לוחמינו"
שני חיילים בדואים השוהים במעצר בכלא 4, איימו על מספר חיילים המשתייכים לחטיבת כפיר שנעצרו אתמול (רביעי) והובאו גם הם לשהות בכלא 4.
הדבר נחשף אמש במהלך דיון שהתקיים בעניינם של החיילים בבית המשפט הצבאי ביפו, ביקש מאחד החיילים פרקליטם של מפקדם של החיילים, עו"ד איתמר בן גביר, לספר על אשר אירע להם בכלא 4. החיילים סיפרו כי שני חיילים בדואים ששהו יחד עימם בכלא, איימו עליהם ואמרו להם "נרצח אתכם".
שופט בית המשפט הורה לשמור את שמותיהם של החיילים המאוימים תחת חיסיון כדי למנוע פגיעה בהם.
החיילים מחטיבת כפיר הם החיילים מגדוד 'נצח יהודה', השייכים לנחל החרדי, שנעצרו אמש על ידי מצ"ח (משטרה צבאית חוקרת) לאחר שמספר צעירים בדואים תקפו אותם בצומת דביר שבדרום, כאשר החיילים הגנו על עצמם.
עו"ד איתמר בן גביר, המייצג את מפקד הכיתה של החיילים, אומר בתגובה לדברים כי "אם לא די בכך שצה"ל מפקיר את חייליו אל מחוץ לכלא ולא מעניק להם גיבוי חד משמעי על הגנה עצמית מפני תוקפים בדואים, הרי שכעת הוא מוסיף חטא על פשע וממשיך להפקיר אותם אף בתוך כותלי הכלא. את הלוחמים הגיבורים יש לשחרר, ומי שצריך לרצות מאסר אלו הבדואים שתקפו אותם ואלו שאיימו עליהם בתוך הכלא".
