טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
מוסיף והולך: צעיר בן 19 הצביע שבע פעמים בקלפי
כשעדיין אין ממשלה באופק, משטרת ישראל ממשיכה לחקור את אי הסדרים שביצעו אזרחים בכמה קלפיות ברחבי הארץ ביום הבחירות לכנסת הנוכחית - כתב אישום הוגש נגד צעיר ששלשל לא פחות מ-7 מעטפות לקלפי
טוהר הבחירות: חודש וחצי לאחר הבחירות לכנסת ה-22 שקיומה עדיין עומד בסימן שאלה, הוגש כתב אישום נגד צעיר תושב הדרום, על כך שהצביע בקלפי יותר מפעם אחת.
בתאריך י"ז אלול תשע"ט, 17/09/19, ביום הבחירות לכנסת ה-22 הוזעקו שוטרים לאינספור קלפיות ברחבי הארץ, בחשד לביצוע עבירות על טוהר הבחירות. עשרות עוכבו לחקירה ושוחררו.
באחד המקרים, נקראו שוטרים לקלפי ברהט, שם טענה במזכירת הקלפי כי לאחר שזהותו של תושב המקום אושרה להצבעה - ניגש אל מאחורי הפרגוד, שב אל תיבת הקלפי, אז לדבריה ניסה לשלשל לתוכה 7 מעטפות עד שהפסיקה אותו מפעולתו.
החשוד, תושב רהט בן 19, עוכב לחקירה ובסיומה שוחרר בתנאים מגבילים. היום (שלישי) עם תם החקירה, חטיבת התביעות של משטרת ישראל הגישה כנגד החשוד כתב אישום על פי סעיף 124 (2) לחוק הבחירות לכנסת - הצבעה יותר מפעם אחת.
"כתב אישום זה הוא תוצר למגוון פעולות אשר ננקטו בידי משטרת ישראל ביום הבחירות לאפשר הליך בחירות תקין ע"פ רוח החוק וטוהר הבחירות" נמסר מהמשטרה.
