מוטי קסטל: תוצאות סופיות רשמיות של הבחירות לליכוד העולמי הערב: ביטן 740 קולות חגואל 685 זוהר 698 חיים כץ 568 קרעי 191 שימו לב שאלו רק מחצית הקולות, (צירי ישראל) מכיוון שחמישים אחוזים מהצירים שייכים למדינות בחו"ל. ממה שאני שומע, מתנהל כעת מו"מ בין ביטן שניצח בארץ לחגואל ששולט ללא עוררין בבחירות לצירי חו"ל, לגבי חלוקת התפקידים ושיתוף פעולה עתידי במוסדות הלאומיים. מכה קשה לחיים כץ שסיים במקום הרביעי בלבד.
מתכון לסלט כארוחת צהריים
הוא צבעוני, מגרה, משביע ברמות והכי בריא שיש. יש כמה שלבי הכנה, זה לא לחתוך לתבל ולאכול. אבל את כולם אפשר לעשות מראש, ולהרכיב את המנה כשרוצים לאכול.


. צילום: מאיה הבלין
סלט צבעוני, מגרה, משביע ברמות והכי בריא שיש. יש כמה שלבי הכנה, זה לא לחתוך לתבל ולאכול, אבל את כולם אפשר לעשות מראש, ולהרכיב את המנה כשרוצים לאכול.
רכיבים:
כ 10 עלי חסה
1 מלפפון
1 עגבניה
חופן נבטי חמניה
כף פטרוזיליה קצוצה
כף בזיליקום טרי קצוץ
חצי אבוקדו פרוס
1 ביצה קשה פרוסה
1 קישוא מסוג זוקיני
חצי דלורית
1 פטריית פורטבלו גדולה (או כמה פטריות שמפיניון רגילות)
רכיבי תיבול:
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אבקת שום
מעט סויה ומעט חומץ בלסמי.
טחינה – אני מעדיפה מוכנה ולא גולמית (שמכינים בשניה עם מים ומלח)
מטבל פטרוזיליה חריף – המתכון כאן
הכנה:
- מתחילים עם הירקות שצריכים אפיה: מחממים תנור ל190 מעלות. קולפים את הדלורית, חותכים אותה ואת הזוקיני לקוביות בגודל שאוהבים ומעבירים לתבנית. מזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור. מערבבים היטב. חותכים את הפטריה לפרוסות גדולות, מסדרים בתבנית ליד הזוקיני והדלורית. (אין צורך בתבנית נפרדת) מזלפים שמן זית, מעט סויה, מעט חומץ בלסמי ואבקת שום. מכניסים לתנור עד שהירקות רכים במידה שאתם אוהבים. בערך אחרי 10 דקות מוציאים את הפטריות, ע"מ שלא יהפכו לסמרטוטיות.

- חותכים חסה ומסדרים בצלחת, (אני אוהבת צלחת שטוחה יחסית, שיראו את היופי והססגוניות של הסלט) חותכים את המלפפון והעגבניה וחצאי עיגולים ומסדרים ליד החסה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והבזיליקום.
- מסדרים מסביב (או איך שאתם אוהבים) את הנבטים, הפטריות, האבוקדו, הביצה והירקות הצלויים.
- מזלפים טחינה וטיפטופים של מתבל פטרוזיליה חריף.
