דורון קדוש: צה״ל בהודעה רשמית על פרשת פולימרקט: צה״ל רואה בחומרה רבה כל מעשה המסכן את ביטחון המדינה, ובפרט שימוש במידע מסווג ביותר לשם השגת רווח אישי, כפי שעולה מהמידע שהגיע לידי צה״ל. מדובר בכשל ערכי חמור ובחציית קו אדום ברורה, שאינם עולים בקנה אחד עם ערכי צה״ל והמצופה ממשרתיו. כלפי כל גורם שיימצא כי היה מעורב בפעולות מסוג זה יינקטו הליכים פליליים ופיקודיים. נבהיר כי על פי ממצאי החקירה לא נגרמה פגיעה מבצעית באירוע הנוכחי. צה״ל לא ישלים עם התנהלות מסוג זה. בעקבות האירוע ננקטו צעדים, הנהלים יחודדו בכלל יחידות צה״ל, במטרה למנוע הישנות מקרים דומים.
בשכונה החרדית התעוררו לבוקר של ונדליזם
תושבי שכונת קאנוויי איילנד, שבמחוז אסקס - אנגליה, התעוררו הבוקר ונחרדו לראות כתובות נאצה וצלבי קרס שרוססו על מכוניות ודלתות. האירוע הופך לסמלי עוד יותר, מאחר והוא התרחש דווקא ביום בו מציינים 81 שנים לליל הבדולח

הרכב המרוסס צילום: Holly Roache
אלמונים ריססו על מכוניות ועל דלתות חניה צלבי קרס והודעות עם מסרים אנטישמיים. האירוע התרחש באותו יום בו ציינו את "ליל הבדולח".
הפעם האירוע התרחש בעיירה קאנוויי איילנד, שבמחוז אסקס. מדובר במקום עם אוכלוסייה יהודית חרדית ענפה. תושבי המקום התעוררו הבוקר (שני) כדי למצוא את השכונה שלהם עם וונדליזם.
קאנוויי היא עיירה מוכרת במחוז אסקס, בעיקר אחרי שיהודים חרדים רבים עברו להתגורר במקום, לאחר שמחירי הדירות במרכז לונדון הרקיעו שחקים.
הכתובות רוססו אתמול בשעת לילה מאוחרת. הולי רואש, המתגוררת במקום, צילמה את מכונית שכניה שהושחתה ואמרה לתקשורת המקומית, "יש מכונית בכניסה לכביש שלנו שהייתה עם כתבי נאצה וגם באזורים אחרים."
הדבר אירע דווקא ביום בו אומות העולם מציינים את אלה שמתו בקרב נגד הנאצים במלחמת העולם השנייה. דובר משטרת אסקס מסר: "אנו חוקרים לאחר מספר דיווחים שהגיעו אלינו על נזק פלילי למכוניות, נקראנו לדיווחים כי כלי רכב רוססו בכתובות נאצה גזעניות ואנטישמיות, למי שזה קרה, אם טרם יצרתם קשר איתנו על הנזק לרכב שלך, אנא התקשר לדווח".
