טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
דרישה מנוני מוזס להשעות את עצמו לאלתר
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת לבעלי העיתון "ידיעות אחרונות" ארנון מוזס להשעות את עצמו לאלתר מעריכת וניהול העיתון עד לסיום ההליך המשפטי עליו החליט היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט
מועצת העיתונות והתקשורת בישראל קוראת לבעלי העיתון 'ידיעות אחרונות' ארנון מוזס להודיע לאלתר כי הוא משעה את עצמו מכל היבט של עריכה וניהול בעיתון עד לסיום ההליך המשפטי עליו החליט היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
המועצה קוראת למוזס לאפשר לצוות המקצועי בעיתון להתנהל בחופש פעולה עיתונאי מוחלט גם בסיקור תיק זה ותיקים שיבואו לערכאות בפרשיות נתניהו והתקשורת.
"המועצה מביעה זעזוע מן הפגיעה בחופש העיתונות בישראל העולה מכתבי האישום נגד ראש ממשלת ישראל אשר שב ותקף את התקשורת בהכללה גם בנאום התגובה שלו. המועצה מגנה כל הטיה בסיקור עיתונאי ואת השחתת שיקול הדעת העיתונאי", נמסר מטעמה.
כזכור, אמש (חמישי) החליט היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט על פי המלצת הפרקליטות, להגיש כתב אישום גם נגד בעל השליטה והעורך האחראי של קבוצת 'ידיעות אחרונות', ארנון (נוני) מוזס, בעבירה של הצעת שוחד בפרשת 2000.
