דורון קדוש: צה״ל בהודעה רשמית על פרשת פולימרקט: צה״ל רואה בחומרה רבה כל מעשה המסכן את ביטחון המדינה, ובפרט שימוש במידע מסווג ביותר לשם השגת רווח אישי, כפי שעולה מהמידע שהגיע לידי צה״ל. מדובר בכשל ערכי חמור ובחציית קו אדום ברורה, שאינם עולים בקנה אחד עם ערכי צה״ל והמצופה ממשרתיו. כלפי כל גורם שיימצא כי היה מעורב בפעולות מסוג זה יינקטו הליכים פליליים ופיקודיים. נבהיר כי על פי ממצאי החקירה לא נגרמה פגיעה מבצעית באירוע הנוכחי. צה״ל לא ישלים עם התנהלות מסוג זה. בעקבות האירוע ננקטו צעדים, הנהלים יחודדו בכלל יחידות צה״ל, במטרה למנוע הישנות מקרים דומים.
נתניהו: טראמפ מפעיל לחץ עצום על איראן
נתניהו: "הנשיא טראמפ מפעיל לחץ עצום על איראן דרך הסנקציות, אנחנו רואים את האימפריה האיראנית מתנדנדת"

נתניהו, אמש צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
ראש הממשלה נתניהו אמר היום (רביעי) לפני זמן קצר כי, "הנשיא טראמפ מפעיל לחץ עצום על איראן דרך הסנקציות. זה ברור. אנחנו רואים את האימפריה האיראנית מתנדנדת. יש הפגנות בטהראן, הפגנות בבגדד, הפגנות בביירות. חשוב להגביר את הלחץ הזה נגד התוקפנות האיראנית.
"אנחנו גם רואים שאיראן שואפת להתקדם בפיתוח פצצות גרעיניות ובפיתוח טילים בליסטיים, כולל טילים מדויקים. אנחנו חייבים להתנגד לזה והדרך לעשות זאת היא באמצעות הגברת הלחץ.
"אני גינתי שש מדינות אירופאיות שמחלישות את הסנקציות האמריקניות במקום להגביר אותן. זה לא צודק. אמרתי ואני חוזר על דבריי היום: שיתביישו להן. שעה שאנשים מסכנים את חייהם ומתים ברחובות טהראן, המדינות הללו מתחזקות את המשטר הרודני הזה ותומכות בו. אסור לתמוך ברודנים מטהרן עכשיו. יש להפעיל עליהם לחץ".
