טראמפ כותב: "נחשף ששמה של אילחאן עומר אינו אמיתי, זה שהיא השתמשה בו כדי להיבחר ולהישבע לתפקיד בקונגרס. מכיוון שהיא השתמשה בשם מזויף כדי להישבע, אני מניח שהיא חייבת לפרוש באופן מיידי מקונגרס. נא ליידע את נשיא בית הנבחרים, ג'יימס מייקל ג'ונסון, שהמפלגה הדמוקרטית ויתרה זה עתה על מושבה. אילחאן נור סעיד אלמי, שמה האמיתי, הודתה בגלוי ברמאות, והיא לא תורשה חוקית להיות חברה בגוף מכובד זה מעכשיו ואילך. תודה על תשומת הלב לעניין זה! נשיא דונלד ג'. טראמפ".
סקר חדש: גוש השמאל מתחזק; סער בראשות הליכוד מגדיל את גוש הימין
פחות מ-80 יום לבחירות לכנסת ה-23: סקר חדש מעלה כי גוש השמאל מתחזק ל-59 מנדטים כאשר נתניהו בראשות הליכוד • במידה וסער יעמוד בראשות הליכוד המפלגה תחלש אך גוש הימין יתחזק משמעותית על חשבון גוש השמאל • המפלגות החרדיות ללא שינוי של ממש

בנימין נתניהו/גדעון סער צילום: תומר נויברג/נועם ריבקין פנטון, פלאש 90
פחות מ-80 יום לבחירות לכנסת ה-23, ומסקר מנדטים שנערך על ידי מכון קנטר עבור 'כאן חדשות' עולה כי הפלונטר הפוליטי הולך ללוות אותנו גם בהרכבת הממשלה הבאה.
על פי הסקר, אילו הבחירות לכנסת ה-23 היו נערכות היום, 'כחול לבן' בראשות בני גנץ מקבלת 35 מנדטים, 'הליכוד' בראשות בנימין נתניהו יורד ל-31 מנדטים, ו'הרשימה המשותפת' שומרת על כוחה ומקבלת 13 מנדטים.
'ישראל ביתנו' בראשותו של אביגדור ליברמן מקבלת 8 מנדטים, כשהגוש החרדי שומר על כוחו עם 16 מנדטים, ש"ס 9 מנדטים ו'יהדות התורה' 7 מנדטים, בדיוק כמו בבחירות הקודמות. 'הימין החדש' 6 מנדטים, 'העבודה-גשר' גם מקבלת 6 מנדטים ו'המחנה הדמוקרטי' 5 מנדטים. 'איחוד מפלגות הימין' ו'עוצמה יהודית' לא עוברות את אחוז החסימה.
במפת הגושים המסתמנת במצב זה, גוש הימין-חרדים נחלש ועומד על 53 מנדטים. לעומתו גוש המרכז-שמאל-ערבים מתחזק ומגיע ל-59 מנדטים.
ומה קורה במצב בו גדעון סער בראשות הליכוד? במקרה כזה יורד הליכוד ל-27 מנדטים, כמו גם גם 'כחול לבן' שיורדת ל-34 מנדטים. ישראל ביתנו ירדת ל-7 מנדטים. איחוד מפלגות הימין, שלא עוברת את אחוז החסימה במצב בו נתניהו בראשות הליכוד, עובר כשסער עומד בראשות הליכוד ומקבל 4 מנדטים.
מצב כזה אמנם מחליש את המפלגה, אבל מחזק את גוש הימין-חרדים ל-56 מנדטים. מנגד, גוש המרכז-שמאל-ערבים יורד ל-57 מנדטים.
ובנוגע לבלוק הימין, 52% מהמשיבים ענו כי הם מתנגדים לפירוק הבלוק, 16% לעומתם תומכים בפירוקו. באשר לשאלה האם בני גנץ היה צריך להקים ממשלה בתמיכת הרשימה המשותפת, לא פחות מ-54% השיבו בחיוב, כלומר שעדיף היה להקים ממשלה ולא ללכת לבחירות. 28% חושבים שעדיף היה ללכת שוב לבחירות.
