איתי בלומנטל: הפרטים שאפשר לפרסם: הפיצוץ הלילה באזור בית שמש התרחש בשטח ששייך לחברת "תומר", תעשייה ביטחונית- ממשלתית, שמפתחת מנועים של מגוון טילים הגנתיים והתקפיים: באוויר, בים, ביבשה ובחלל. בין היתר מפתחת את מנועי טילי החץ, מנועי לוויני האופק ומנועים למגוון רקטות - רקטת הרמפייג, הבר וברק MX. לטענת גורם בחברה, הפיצוץ היה מבוקר ומתואם, ועדיין לא ברור מדוע בחרו לבצע פיצוץ בשעה 23 בלילה, יום שבת, ואחרי דיווחים בסוף השבוע על היעאכות באיראן. התנהלות לא ברורה. מתומר נמסר: "מדובר בניסוי מתוכנן מראש שבוצע לפי התכנון"
המורה התמוטטה בפתח ביה"ס הילדים הצילו את חייה
מורה בת 29, לקתה בדום לב בכניסה לבית הספר בו היא מלמדת, תלמידים שהתעשתו ופעלו במהירות הצילו את חייה | מדובר בנס שני במשפחה באותו מקרה

ניידת טיפול נמרץ צילום: פלאש 90
חייה של חן דנציגר, מורה בבית ספר בת ה-29, שלקתה אתמול (שלישי) בדום לב בבית הספר בו היא מלמדת, ניצלו בזכות תלמידיה.
דנציגר העובדת כמחנכת, נשואה ואם לשניים, המתגוררת בישוב אפרת, הגיעה ליום העבודה ובכניסה לבית הספר התמוטטה ולמעשה הייתה במצב של מוות לבבי.
במזל גדול, שני תלמידי בית הספר כבני 17, מצאו את חן והחלו לבצע פעולות החייאה מידיות ויעילות.
בו בזמן צוות איחוד הצלה ומד"א שהגיע למקום, מצא את חן במצב של פרפור חדרים וטיפלו בה בארבע מכות חשמל במטרה להחזיר דופק אפקטיבי, צעד שאכן הצליח.
חן פונתה ליחידת הטראומה בהדסה עין כרם, כשהצוות ניטר אותה והחל בבדיקות מיידיות. היא מטופלת ביחידה לטיפול נמרץ לב תחת טיפולה של ד"ר גבי אלבז גרינר.
ד"ר גבי אלבז גרינר, קרדיולוגית בכירה במערך הלב ב'הדסה' אמרה כי "מדובר בהחלט במקרה לבבי יוצא דופן, שהתבטא בהפרעת קצב מסכנת חיים ואילולא הטיפול מציל החיים על ידי שני התלמידים וצוות מד"א - היא לא הייתה כאן איתנו. היא למעשה הייתה מתה. כעת מצבה יציב והיא מחייכת, עודנה מנוטרת וככל הנראה תעבור השתלת דפיברילטור שיגן עליה מאירועים של הפרעות קצב מסוג זו".
יצוין כי מדובר בנס שני באותה משפחה ממש, שכן אחיה הגדול עבר אירוע דומה לפני 4 שנים וחייו ניצלו בנסיבות ממש דומות.
