מוטי קסטל: סיכום ביניים של האירוע הפוליטי היום: רה"מ נתניהו בניסיון בלימה אחרון. נראה שאת דגל התורה הוא כבר איבד. היום, מנהיגה הרוחני של המפלגה, הרב דוב לנדו במתקפה חריפה, כמעט חסרת תקדים - מאשים את נתניהו: "הוא היתל בנו והוליך אותנו שולל". קדנציה שלמה של ימין מלא וחוק גיוס לא קיבלנו, הסיבות משנות פחות. אין לנו אמון בו. אין יותר "גוש". אכן דרמה פוליטית, אבל, צריך להכניס את הדברים לפרופורציות. גם כך אנחנו מצויים פחות מחצי שנה לבחירות. המשחק והמאבק כרגע הוא על תאריך, בין חודשיים לחודש וחצי. במקום 27 באוקטובר - התאריך המוביל המסתמן לבחירות, כך לפחות מבקשות כעת המפלגות החרדיות: 15 בספטמבר. זה יוצא יומיים אחרי ראש השנה. ימי הרחמים והסליחות. יש מי שחושבים שזה יסייע לגוש הימין. אבל, בדגל התורה מתדרכים: המשחק הוא לא על הבחירות אלא על אחרי הבחירות. אנחנו לגמרי פתוחים לצד השני. קרי, גוש השמאל. בליכוד מגיבים בבוז: נראה איזה חוק גיוס יספקו להם מנסור עבאס ויאיר גולן. שיהיה בהצלחה. מחר הכנסת ככה"נ לא תפוזר, אבל הצעת הפיזור עלולה לעלות כבר בעוד שבוע. מי שעשוי להכריע הוא השחקן הותיק דרעי, יו"ר ש"ס. נתניהו השקיע בו רבות למרות שלא היה שר. רק לאחרונה הצהיר בריאיון לברדוגו, כי ש"ס היא חלק אינטגרלי מגוש הימין ואין בכלל אלטרנטיבה. אם יאמץ את זה - יוריד במעט את כאב הראש של נתניהו.
אובך, סופות חול והצפות: מזג אוויר סוער לפנינו • תחזית לחנוכה
רוחות בעוצמה של 70 קמ"ש: החל מהיום יורגש שינוי משמעותי במזג האוויר שיתבטא בעיקר ברוחות עזות ויימשך עד יום שישי • מחר צפויה לפקוד את אזורנו סערה וינשבו רוחות בעוצמה של 70 קמ"ש • חשש לשיטפונות, סופות חול והצפות • בחרמון צפוי לרדת שלג • התחזית המלאה

פלאש 90
אחרי החנוכייה והסופגנייה - כעת תורה של הצלע השלישית, מזג האוויר: היום (שלישי) יחל בהדרגה שינוי במזג האוויר, שינוי שיבשר על מזג האוויר הסוער שצפוי לפקוד את ישראל כבר ביום רביעי. זה יתחיל באובך החל משעות היום, ויימשך בגשמים מקומיים בצפון הארץ. בנוס, רוחות עזות ינשבו עוד היום, בעיקר בדרום הארץ ובשפלה.
מחר, רביעי, יהיה סוער. גשמים יירדו בצפון הארץ, יתפשטו במהלך היום למרכז ויהיו מלווים בסופות רעמים. ינשבו רוחות חזקות בעוצמה של 40 עד 50 קמ"ש עם משבים של 70 קמ"ש.
קיים חשש להצפות באזורים המועדים במישור החוף ובשפלה. בדרום הארץ יתחוללו סופות חול. בשעות הערב הגשמים יתפשטו גם לנגב. הים יהיה רוגש עד סוער. גובה הגלים ינוע בין שני מטרים וחצי לחמישה מטרים.
מידות החום החזויות היום והלילה: קריית שמונה 10-20, קצרין 8-16, צפת 6-14, טבריה 11-22, נצרת 9-19, חיפה 13-20, תל אביב 14-21, ירושלים 9-16, אשקלון 13-21, עין גדי 18-24, באר שבע 13-21, ערד 10-19, מצפה רמון 8-17 ובאילת 15-25.
בחמישי יימשך מזג האוויר הסוער. גשמים יירדו מצפון הארץ ועד מרכז הנגב ויהיו מלווים בסופות רעמים. ינשבו רוחות עזות. קיים חשש להצפות באזורים המועדים ולשיטפונות בדרום הארץ ובמזרחה. תחול ירידה בטמפרטורות ובחרמון צפוי שלג. רוחות עזות ימשיכו לנשב והים יהיה רוגש עד סוער. גובה הגלים עשוי להגיע לחמישה מטרים לכל היותר.
