דורון קדוש: צה״ל בהודעה רשמית על פרשת פולימרקט: צה״ל רואה בחומרה רבה כל מעשה המסכן את ביטחון המדינה, ובפרט שימוש במידע מסווג ביותר לשם השגת רווח אישי, כפי שעולה מהמידע שהגיע לידי צה״ל. מדובר בכשל ערכי חמור ובחציית קו אדום ברורה, שאינם עולים בקנה אחד עם ערכי צה״ל והמצופה ממשרתיו. כלפי כל גורם שיימצא כי היה מעורב בפעולות מסוג זה יינקטו הליכים פליליים ופיקודיים. נבהיר כי על פי ממצאי החקירה לא נגרמה פגיעה מבצעית באירוע הנוכחי. צה״ל לא ישלים עם התנהלות מסוג זה. בעקבות האירוע ננקטו צעדים, הנהלים יחודדו בכלל יחידות צה״ל, במטרה למנוע הישנות מקרים דומים.
השגריר התפטר אחרי שתועד גונב מחנויות
שגריר מקסיקו בארגנטינה התפטר לאחר שתועד כשהוא מנסה לגנוב בחנויות בארגנטינה. בחנות ספרים הוא תועד מנסה להבריח ספר בשווי עשרה דולרים ומחנות אחרת חולצה

אילוסטרציה צילום: pixabay
שגריר מקסיקו בארגנטינה ריקארדו ואלרו נאלץ לעזוב את ארגנטינה החודש לאחר שסרטונים מצילומי אבטחה הראו שהוא מנסה לגנוב ספר מחנות בבואנוס איירס.
כעת הוא מואשם בנוסף בניסיון לגנוב חולצה מחנות שדה תעופה. הדיפלומט עלה לכותרות בחודש האחרון לאחר שנתפס גונב ספר מהמדף באוקטובר האחרון, הוא החליק את הספר לתוך עיתון לפני שניסה לצאת מהחנות.
על פי הדיווחים מארגנטינה, הספר עולה 10 דולר.
הוא השתמש בחסינות דיפלומטית, והתיק לא הועבר הלאה לטיפול, אך משרד החוץ של מקסיקו החל לפעול לאחר שהודלף הסרטון בו הוא נראה גונב.
על פי הדיווחים, מר ואלרו ניסה לגנוב חולצה מחנות דיוטי פרי בשדה התעופה הבינלאומי של עזיזה בבואנוס איירס רגע לפני שעלה על טיסה למקסיקו. משרד החוץ קיבל את התפטרותו ביום ראשון האחרון.
"ריקרדו ולרו הוא אדם נהדר, הוא עובר טיפול נוירולוגי ואני מאחל לו החלמה מהירה", כך כתב מרסלו אברארד, שר החוץ של מקסיקו בטוויטר. אמצעי התקשורת המקומיים דיווחו כי מר ואלרו היה תחת פיקוח על ידי אנשי מקצוע בתחום הרפואה בשנת 2013 לאחר ששרד גידול במוח.
