איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
גרפיטי רוסס על חזית בית הכנסת ששופץ לאחרונה
אנטישמיות ביוון: על חזית בית כנסת ששופץ לאחרונה בעיר טריקלה, רוסס גרפיטי בו נכתב "נחשים יהודיים החוצה" | המועצה היהודית המרכזית של יוון פרסמה הצהרה "המאבק באנטישמיות חייב להיות רציף וערני ללא הפרעה"

גרפיטי על בית כנסת ביוון צילום: באדיבות המצלם
בית כנסת היסטורי ששופץ לאחרונה ביוון, רוסס בכתובת גרפיטי, ארגון יהודי במדינה כינה את ההשחתה "סיסמאות פוגעות של שנאה אנטישמית".
"נחשים יהודיים החוצה". היה בין הסיסמאות שצוירו בכחול בוהק על קיר חיצוני של בית הכנסת בטריקלה, עיר בצפון יוון, שבעבר הייתה ביתה של אחת מהקהילות היהודיות הוותיקות במדינה.
ההשחתה גרמה ל"זעם ועצב עמוק", נאמר בהודעת המועצה היהודית המרכזית של יוון.
"אנו נזכרים כי ביצת הנחש ממשיכה לבקוע בחברה שלנו, וכי המאבק באנטישמיות חייב להיות רציף וערני ללא הפרעה", נכתב בהצהרה.
בהצהרה נמסר כי על הרשויות "לנקוט בכל האמצעים הנדרשים כדי לעצור ולהעניש את מבצעי הוונדליזם, ולהגן על האתרים היהודים בעיר טריקלה, שהוכיחה את אפס הסובלנות שלה לחוסר סובלנות וגזענות."
