איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
ראש השב"כ מזהיר: חמאס עלול להפוך לחיזבאללה 2
ראש השב"כ נדב ארגמן הקריא לשרים את כתבת 'מחדל העשור' בנוגע לחיזבאללה - והתריע מפני מצב דומה בעזה

לוחמי חמאס צילום: פלאש 90
ראש השב"כ נדב ארגמן הקריא לשרים את כתבת 'מחדל העשור' בנוגע לחיזבאללה - והתריע מפני מצב דומה בעזה. "חמאס עלול להפוך לחיזבאללה 2 אם לא נמנע התעצמות", אמר ארגמן.
אלוף (מיל') עמוס גלעד אמר ל"ידיעות אחרונות": "מתנגד למהלך שעליו מצהירים גורמים בכירים בישראל, לפיו יפגעו בתשתיות מדינת לבנון במלחמה הבאה. "זו החלטה לא נכונה", הסביר. "צריך להכות בחיזבאללה ולא במדינת לבנון"
האלוף במיל גלעד: "פגיעה במדינת לבנון לא תרתיע את חיזבאללה ולא תפגע באנטרס השיעי ומי שייכנס לוואקום תהיה איראן. מה גם שהדין הבינלאומי יקשה על מהלך שכזה"
