איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
חסן נסראללה מאיים: "שלב חדש לאזור כולו"
חסן נסראללה דיבר לפני זמן קצר על חיסולו של קאסם סולימאני ואמר כי "מדובר בשלב חדש עבור כל האזור. הוא רצה למות מות קדושים" • על הנשיא טראמפ: "אין לו מה להציג לעם האמריקני בנושא של מדיניות חוץ לפני הבחירות, בייחוד באזור שלנו"

חסן נסראללה צילום: צילום מסך
מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר היום (ראשון) בנאום לזכרו של קאסם סולימאני בלבנון, כי התאריך שבו הוא חוסל, הוא תאריך מכונן שלדבריו "יחצוץ בין שתי תקופות. לא רק בעבור איראן ועיראק, אלא בעבור האזור כולו".
נסראללה ציין, כי סולימאני הגשים את יעדו ואת משאלתו באותו הלילה שבו חוסל - למות מות קדושים. את דברי נסראללה תרגמו רועי קייס ועומרי חיים בכאן 11.
מזכ"ל חיזבאללה תקף את נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ואמר כי "כשהוא מביט על שלוש השנים שעברו מאז מונה לנשיא מה הוא רואה? כשל אחר כשל. אין לו מה להציג לעם האמריקני בנושא של מדיניות חוץ לפני הבחירות, בייחוד באזור שלנו".
נסראללה טען בנאומו, כי הדיפלומט האמריקני דיוויד סטארפילד איים על בכירים בלבנון שישראל תפציץ מתקנים של חיזבאללה במדינה, אם הם לא יפורקו. לדבריו, סטארפילד אף איים בהטלת סנקציות על לבנון.
