איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
עוד בכיר בליכוד עבר חיפוש פולשני במשטרה
הפרשה מסרבת לדעוך: המשטרה ביצעה חיפוש בטלפון של בכיר נוסף בליכוד ללא צו ובלי ליידע אותו שזכותו לסרב לחיפוש

שיחת טלפון. אילוסטרציה צילום: unsplash
המשטרה ביצעה חיפוש בטלפון של בכיר נוסף בליכוד ללא צו ובלי ליידע את הבכיר שזכותו לסרב לחיפוש, כך פורסם אמש (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.
מהפרקליטות נמסר בתגובה: "לא נוכל להתייחס לעניין בעיצומו של ההליך, ויש להמתין להחלטת בית המשפט". ממשטרת ישראל נמסר: "אין בכוונתנו להתייחס לחקירות מתנהלות".
בעקבות הפרסום, פרקליטי יועצי ראש הממשלה, עוה"ד עמית חדד ונועה מילשטיין, פנו לבית המשפט: גם אחרי שנחשף שהמשטרה הסתירה חדירה לא חוקית לנייד של בכיר נוסף בליכוד, המשטרה ממשיכה להתחמק ומסרבת להשיב על שאלה פשוטה.
בפנייתם לבית המשפט ביקשו לברר האם התקיים שיח על כוונה להוציא צו חיפוש לפני חקירת יועצי רה"מ והוחלט לחדור לטלפונים ללא צו?.
השופט אלרון מבית משפט העליון התייחס לחיפוש בטלפונים של יועצי ראש הנמשלה יונתן אוריך ועופר גולן, ובכירים נוספים בקמפיין הליכוד, שנחקרו בחשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר, ואמר כי "חוקרי המשטרה חרגו מהנהלים פעם אחר פעם בעניינו של כל אחד ואחד מהמבקשים, ולא הבהירו בפניהם כי באפשרותם לסרב לבקשה לעיין במכשיר הטלפון הנייד שברשותם".
