מוטי קסטל: סיכום ביניים של האירוע הפוליטי היום: רה"מ נתניהו בניסיון בלימה אחרון. נראה שאת דגל התורה הוא כבר איבד. היום, מנהיגה הרוחני של המפלגה, הרב דוב לנדו במתקפה חריפה, כמעט חסרת תקדים - מאשים את נתניהו: "הוא היתל בנו והוליך אותנו שולל". קדנציה שלמה של ימין מלא וחוק גיוס לא קיבלנו, הסיבות משנות פחות. אין לנו אמון בו. אין יותר "גוש". אכן דרמה פוליטית, אבל, צריך להכניס את הדברים לפרופורציות. גם כך אנחנו מצויים פחות מחצי שנה לבחירות. המשחק והמאבק כרגע הוא על תאריך, בין חודשיים לחודש וחצי. במקום 27 באוקטובר - התאריך המוביל המסתמן לבחירות, כך לפחות מבקשות כעת המפלגות החרדיות: 15 בספטמבר. זה יוצא יומיים אחרי ראש השנה. ימי הרחמים והסליחות. יש מי שחושבים שזה יסייע לגוש הימין. אבל, בדגל התורה מתדרכים: המשחק הוא לא על הבחירות אלא על אחרי הבחירות. אנחנו לגמרי פתוחים לצד השני. קרי, גוש השמאל. בליכוד מגיבים בבוז: נראה איזה חוק גיוס יספקו להם מנסור עבאס ויאיר גולן. שיהיה בהצלחה. מחר הכנסת ככה"נ לא תפוזר, אבל הצעת הפיזור עלולה לעלות כבר בעוד שבוע. מי שעשוי להכריע הוא השחקן הותיק דרעי, יו"ר ש"ס. נתניהו השקיע בו רבות למרות שלא היה שר. רק לאחרונה הצהיר בריאיון לברדוגו, כי ש"ס היא חלק אינטגרלי מגוש הימין ואין בכלל אלטרנטיבה. אם יאמץ את זה - יוריד במעט את כאב הראש של נתניהו.
תחזית מזג האוויר: חשש לשיטפונות
על פי התחזית המטאורולוגית, קיים חשש לשיטפונות במדבר יהודה ודרום הארץ ממחר עד יום ראשון
על פי התחזית המטאורולוגית, קיים חשש לשיטפונות במדבר יהודה ודרום הארץ ממחר (שישי), עד יום ראשון.
בעקבות התחזית, רשות הטבע והגנים יסגרו את נחל דרגה וכל מסלולי הגלישה בנחלי מדבר יהודה. כך גם המסלולים בנחל אוג ובנחל פרת בין האתרים.
חל איסור מוחלט להיכנס לאפיקי נחלים בזרימה ברגל וברכב עד לירידה מוחלטת של מפלס המים-סכנת חיים; אסור להתקרב לשפת נחל בשעת שיטפון מחשש להתמוטטות הגדה.
תחזית מזג אוויר לימים הבאים
הלילה: מעונן חלקית עד מעונן. בצפון הארץ ובמרכז צפויים גשמים מקומיים. ייתכנו סופות רעמים יחידות. חיפה 10; ירושלים 7; תל אביב והמרכז 13; שפלה 11; באר שבע 7; אילת 13.
מחר (שישי): לרוב מעונן. משעות הצהרים יחלו לרדת גשמים מקומיים מצפון הארץ ועד לצפון הנגב, וייתכנו סופות רעמים יחידות. הטמפרטורות ירדו במידה ניכרת והן תהיינה רגילות לעונה. חיפה 15; ירושלים 11; תל אביב והמרכז 17; שפלה 17; באר שבע 17; אילת 22.
שבת: גשמים ירדו לפרקים מצפון הארץ עד לנגב, מלווים סופות רעמים יחידות. בחרמון ירד שלג. הטמפרטורות ללא שינוי ניכר. חשש קל משיטפונות בבקעת הירדן, נחלי מדבר יהודה וים המלח.
ראשון: מעונן חלקית עד מעונן. בצפון הארץ ובמרכזה יוסיף לרדת גשם לפרקים מלווה סופות רעמים יחידות. בחרמון יוסיף לרדת שלג. הטמפרטורות תהיינה נמוכות מהרגיל.
שני: גשמים לפרקים יוסיפו לרדת מצפון הארץ ועד לצפון הנגב, מלווים בסופות רעמים יחידות. בחרמון יוסיף לרדת שלג. קיים חשש קל משטפונות בבקעת הירדן, נחלי מדבר יהודה וים המלח. יוסיף להיות מעט קר מהרגיל לעונה.
התחזית נערכה ע"י "רשת רוטרניק" באדיבות השרות המטאורולוגי.
