איתי בלומנטל: הפרטים שאפשר לפרסם: הפיצוץ הלילה באזור בית שמש התרחש בשטח ששייך לחברת "תומר", תעשייה ביטחונית- ממשלתית, שמפתחת מנועים של מגוון טילים הגנתיים והתקפיים: באוויר, בים, ביבשה ובחלל. בין היתר מפתחת את מנועי טילי החץ, מנועי לוויני האופק ומנועים למגוון רקטות - רקטת הרמפייג, הבר וברק MX. לטענת גורם בחברה, הפיצוץ היה מבוקר ומתואם, ועדיין לא ברור מדוע בחרו לבצע פיצוץ בשעה 23 בלילה, יום שבת, ואחרי דיווחים בסוף השבוע על היעאכות באיראן. התנהלות לא ברורה. מתומר נמסר: "מדובר בניסוי מתוכנן מראש שבוצע לפי התכנון"
שוטרים עיכבו אדם שהשיט סירה בחשד לגניבה
שוטרי השיטור הימי של משטרת ישראל איתרו הלילה בלב ים באיזור אשדוד סירה ועיכבו את המשיט בחשד לגניבתה
הלילה (שלישי) בסמוך לשעה 02:00 התקבל דיווח במשטרת ישראל אודות כלי שייט במצוקה באזור פלמחים.
על מנת לאתר במהירות את כלי השיט יצאו במקביל שוטרי השיטור הימי מתל אביב ומאשקלון, לסריקות תוך שהם מלווים במסוק משטרתי.
תוך זמן קצר איתרו השוטרים את הסירה סמוך לאשדוד ועליה המשיט. מתחקור הראשוני של השוטרים בשטח עלה חשד כי הסירה נגנבה מאשדוד ונתקעה עקב תקלה.
החשוד, גבר בשנות ה-30 לחייו, תושב אזור המרכז, עוכב על ידי השוטרים והועבר לחקירה באשדוד והסירה נגררה למרינה אשדוד. בעלי הסירה אותר והגיע לאשדוד, שם הגיש תלונה.
