איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
חמושים פוצצו את צינור הגז בין ישראל ומצרים
על פי הדיווח בתקשורת הערבית, חמושים, שעדיין לא ברור למי משויכים, פוצצו את צינור הגז בין ישראל למצרים בסיני. רק לפני שבועיים הודיעו שרי האנרגיה של ישראל ומצרים על התחלת הזרמתו של גז טבעי מישראל למצרים

דאעש נשבעים אמונים בסיני צילום: צילום מסך
רשת אל-ג'זירה דיווחה הערב (ראשון) כי חמושים לא מזוהים פוצצו בצפון חצי האי סיני, את צינור הגז שמחבר בין ישראל למצרים.
בשלב זה לא ברור האם נגרם נזק לצינור, ובמידה וכן - האם מדובר בנזק משמעותי. האיזור בו אירע הפיצוץ, קיימת בו נוכחות גדולה של פעילי אל-קאעידה.
כזכור, לפני שבועיים הודיעו שרי האנרגיה של ישראל ומצרים על התחלת הזרמתו של גז טבעי מישראל למצרים. "מדובר בהתפתחות חשובה, שתשרת את האינטרסים הכלכליים של שני הצדדים" נמסר בהודעה משותפת. מהלך זה יאפשר לישראל גם לייצא חלק מהגז הטבעי שלה לאירופה באמצעות מתקני הנזלת הגז (LNG) במצרים, ויקדם את מעמדה של מצרים כשוק גז אזורי (regional gas hub).
משותפות לווייתן נמסר כי "לא אירעה פגיעה במערכת הולכת הגז של EMG המחברת בין ישראל למצרים וכן, לא אירעה פגיעה במערכות שמוליכות את הגז מלוויתן. הזרמת הגז מלוויתן למצרים נמשכת כסדרה".
מלשכת שר האנרגיה, יובל שטייניץ, נמסר: "נכון לשעה זו, הגז הטבעי זורם בצינור מישראל ומגיע למצרים. עניין הפיצוץ, ככל שהיה, נבדק על ידי המשרד בתיאום עם כלל הגורמים הרלוונטיים".
