איתי בלומנטל: פרסמתי הערב עם רועי קייס: האמריקנים בקשו מישראל להשעות את תקיפת מעבר אל-מצנע בגבול סוריה - לבנון, זמן קצר אחרי שדובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי, הוציא אתמול התראת פינוי לפני תקיפה. בצה"ל אמרו שחיזבאללה עושה שימוש במעבר ובכביש M30 הסמוך לצרכים צבאיים, וכי צה"ל נערך לתקוף את המתחם, דרש מכל מי שנמצא במקום להתפנות. מסתבר שישראל קבלה מארה"ב בקשה להשעות את תקיפת המעבר, מטעמים "מדיניים", ולהשאיר את הטיפול בנושא לאנשי הביטחון הסורים שפועלים מטעם הנשיא אחמד א-שרע. לדברי גורם הבקיא בנושא, בממשל הסורי טענו בפי האמריקניים שהם פועלים נגד חיזבאללה, וכי בימים האחרונים סכלו נסיונות הברחת אמל"ח מסוריה ללבנון. בשלב זה, תקיפת המעבר טרם יצאה אל הפועל.
היום הגדול של העיר הכי משעממת בארה"ב
בירת איווה, דה מוין, הוגדרה כעיר האפורה בארה"ב. אבל אחת ל-4 שנים היא פותחת את המרוץ לנשיאות - והופכת למרתקת. הדמוקרטים מתכוננים ללילה מותח. כך מפרסם הבוקר (ב') עורך "ישראל היום"-בועז ביסמוט

pixabay
"דה מוין רחוקה מלהיות הבירה התוססת ביותר מתוך 50 הבירות שיש למדינות ארה"ב להציע. היא יכולה, לא נעים להגיד, בקלות להתחרות על התואר העיר המשעממת ביותר בארה"ב. אופס, היא כבר זכתה בתואר כזה, כאשר הוגדרה בתור העיר הכי אפורה בארה"ב.
אבל אחת לארבע שנים - דה מוין מרכזת את מלוא תשומת הלב כיוון שהיא פותחת המירוץ לנשיאות, עם שיטת הבחירות הייחודית כל כך: שיטת אסיפות הבוחרים. יכול מאוד להיות שהאסטרטגיה של הדמוקרטים (רדיפת הנשיא) רק תפגע בהם. ביום רביעי הסנאט צפוי להכריע, ועוד קודם לכן, ביום שלישי, צפוי הנשיא טראמפ לשאת את נאום מצב האומה השנתי שלו. כלומר, הבחירות באיווה הלילה יזכו לבקושי כמה שעות של כיסוי תקשורתי, בטרם תחזור התקשורת להתעסק בטראמפ".
עוד כתב: "במהלך הלילה (בין ראשון לשני) אמור היה להתקיים בפלורידה הסופר בול, הגמר שכל אמריקה צופה בו שגם פתח את כל מהדורות החדשות באמריקה - והנה מדוע רק השמש חייכה אתמול באיווה.
אחוז המצביעים הוא רק כ־15 אחוז מהתושבים. אם הצעירים באמת ינהרו בהמוניהם כפי שהסקרים חוזים - סנדרס צפוי לזכות בענק. אם המבוגרים יחסית יצביעו בשיעור גבוה, ביידן יהנה מההפקר ואולי אף ינצח ויקבל את המומנטום שהוא כה צריך כדי להמשיך הלאה. בכל מקרה, בגלל השיטה הייחודית, ייתכן שיהיה מועמד שיגיע משום מקום כדי לזכות במקום השני (למשל איימי קלובשר או פיט בוטיג'ג'). על פי מצב העניינים כאן, וזוהי רק ההתחלה אמנם, 11 המועמדים הדמוקרטיים (כולל סנדרס, ביידן ו־וורן) אפילו לא מצליחים לערער את מצבו של הנשיא טראמפ".
