׳ערוץ 14׳: מוסד אקדמי ראשון שמבטל התקשרות עם עיתון ׳הארץ׳ - המרכז האקדמי פרס על שם שמעון פרס.
אוזני המן צילום: באדיבות המצלם
מצרכים: (15-17 יחידות)
1.5 כוסות (210 ג') קמח לבן
1 כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה
3 כפות שטוחות (20 ג') אבקת קקאו
25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר
4 כפות (32 ג') שמן
רבע כוס אבקת סוכר (30 ג') או חצי כוס (100 ג') סוכר לבן (עדיף להשתמש באבקת סוכר כדי שמרקם הבצק יהיה חלק)
1 ביצה
2-5 כפות מים
למילוי: שוקולד לבן, ממרח אגוזים בהיר, ממרח חלבה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף יותר מים במידת הצורך).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה דק (השיטה הכי נוחה היא להניח את הבצק על נייר אפיה, לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך, כך הבצק אינו נדבק למשטח העבודה או למערוך).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בעלת קוטר רחב. מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול (ניתן להניח גם קוביית שוקולד לבן).
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (ההידוק חשוב כדי שאוזני המן לא ייפתחו במהלך האפייה).
-מסדרים במרווחים על נייר אפיה ואופים במשך כ-15 דקות עד שאוזני המן נעשים יציבים. מוצאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות נעשות פריכות יותר לאחר קירור). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון.