׳ערוץ 14׳: מוסד אקדמי ראשון שמבטל התקשרות עם עיתון ׳הארץ׳ - המרכז האקדמי פרס על שם שמעון פרס.
אוזני המן ללא גלוטן פריכים וטעימים במיוחד
לכבוד חג הפורים, לפניכם מתכון משובח של הקונדיטורית אפרת סיאצ'י, להכנת אוזני המן מיוחדים ללא גלוטן.
אוזני המן ללא גלוטן צילום: אפרת סיאצי
מצרכים:
1 כוס (140 ג') קמח קונדיטור
1/2 כוס (70 ג') קורנפלור
כפית וחצי שטוחות אבקת אפיה
3 כפות סוכר
1 ביצה טרופה
8 כפות שמן
למילוי: ממרח ללא גלוטן
אופן הכנה:
-מערבבים היטב בקערה את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה. מוסיפים את הסוכר, הביצה והשמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הרטיבו את הידיים והמשיכו ללוש).
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים מעט קמח קונדיטור על משטח עבודה (מומלץ לקמח מעט את המערוך) ומרדדים לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך כ-30 דקות רק אז לרדד).
-קורצים לעיגולים באמצעות רינג או כוס רחבה הפוכה. מניחים כחצי כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
-מניחים על נייר אפיה ואופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים לחלוטין (העוגיות מקבלות פריכות לאחר צינון).
בהצלחה רבה ובתאבון
שלכן אפרת סיאצ'י מתכונים בעשר דקות