מיכאל שמש: כמה ארכאית ומנותקת הפסיקה של כב׳ השופט סולברג להסיר סרטוני בחירות, כמו זה של ש״ס, כמעט 24 שעות ואחרי שהגיעו למאות אלפי ומיליוני צפיות. אנחנו בשנת 2026! המפלגות רומסות את חוקי הבחירות. ובתגובה וועדת הבחירות משתמשות בכלים ארכאיים של שנות ה-60. לא חבל על הזמן של כב׳ השופט? ולמה וועדת הבחירות לא משתמשת בכלים קצת יותר אפקטיביים? כדוגמת קנסות ענק + סנקציות אישיות על מי שמפרים את החוק ברגל גסה.
פנייה ליועמ"ש: פתח בחקירה פלילית נגד שר המשפטים אוחנה
התנועה לאיכות השלטון פנתה הערב אל הייועמ"ש אביחי מנדלבליט, בדרישה שיפתח בחקירה פלילית כנגד שר המשפטים אוחנה, בגין מה שהם מכנים "עבירות של הסתה לאי ציות ועבירות של בזיון בין המשפט"
-
| פוליטי

אמיר אוחנה/אביחי מנדלבליט צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90
הערב (שני) פנתה התנועה לאיכות השלטון אל היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, בדרישה שיפתח בחקירה פלילית כנגד שר המשפטים אמיר אוחנה, בגין עבירות של הסתה לאי ציות ועבירות של בזיון בין המשפט בקריאתו לאדלשטיין שלא לכבד את הנחיות הבג"ץ.
אוחנה צייץ מוקדם יותר היום בחשבון הטוויטר: "לו אני יו"ר הכנסת, אני משיב: 'לא'".
עו"ד ד"ר אליעד שרגא, יו"ר התנועה הגיב לפנייה וכתב כי "מדובר באירוע חמור שחייב להיחקר. לא יתכן ששר המשפטים יפר בעצמו צווי איסור פרסום וגם יעשה דין לעצמו. ולא די בכך, הוא גם מנחה את יו"ר הכנסת שלא לציית לצווי בג"ץ. אנו דורשים מהיועמ"ש לפתוח בחקירה פלילית כנגד אוחנה לאלתר".
שר המשפטים אוחנה כתב את דבריו, בתגובה לאולטימטום שהציב בג"ץ לחבר מפלגתו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בדבר קיום הצבעה במליאת הכנסת על החלפתו בנציג 'כחול לבן' ח"כ מאיר כהן.
