אברהם פריינד: פרסום: "חסר לנו פרלמנטר כמוני" | סמוטריץ' חושף למה הוא מקדם את עומר רחמים בפריימריז והטענה כי השניים פעלו לפרישת סופר • הפרטים המלאים לקראת הפריימריז שייערכו היום במפלגה, יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מקדם בכל הכוח את מקורבו עומר רחמים - מה שמעורר את זעמם של חברי כנסת מכהנים במפלגה. "היום כשאני בממשלה, חסר לסיעה שלנו פרלמנטר כמוני", אמר סמוטריץ' בימים האחרונים בשיחות שכנוע עם חברי מרכז והוסיף, "איש שנאמן לי באופן מוחלט". מקורות בציונות הדתית טוענים כי בחודשים האחרונים פעל רחמים לצד סמוטריץ' להביא לפרישתו של השר אופיר סופר מהרשימה, במטרה להישאר המועמד המזרחי הבולט והיחיד בפריימריז. גורם בכיר בציונות הדתית תקף: "המפלגה שמתיימרת לייצג את הציבור הסרוג כולו הפכה למפלגת יש"ע, שכל נציגיה חרד"לים ומתגוררים על ציר 60".
בואו למכור את החמץ על פי הוראות פוסק הדור
עקב הסגר מגיש אתר 'כל רגע' לתועלת הגולשים מכירת חמץ בקליק אחד על פי פסקיו של מרן פוסק הדור הרב אלישיב זצ"ל על ידי תלמידו הפוסק הגרב"צ קוק ראש בית ההוראה הכללי
-
| חרדים

ערב פסח בירושלים צילום: פלאש 90
לרגל ה'סגר' המונע מעמך בית ישראל לצאת למכור את החמץ אצל רבני הקהילות כמיטב המסורת, הקימה הנהלת בית הוראה הכללי ירושלים לראשונה אתר אינטרנט מיוחד למכירת חמץ, כולל מכירת י"ג, בארץ ובחו"ל, על-פי פסקי מרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב זצ"ל, באמצעות ממשק טכנולוגי קל ונעים לשימוש.
את החמץ ימכור לגוי בשליחות המוכרים ראש בית הוראה הכללי, הפוסק הגאון רבי בן ציון הכהן קוק.
לתועלת הגולשים הרינו לפרסם את כתובת האתר למכירה: הקליקו ותמכרו את החמץ.
באתר המיוחד שהוקם, מביא ראש בית ההוראה שורת הלכות והנחיות למעשה במכירת חמץ. בין היתר, מובא בשם הגרי"ש אלישיב כי מכירה זו, שלא באמצעות קניין סודר, הינה מלכתחילה ע"פ דברי הרמב"ם ואין צורך ברגשות אשם ולהתאמץ לנסות להפר את הנחיות משרד הבריאות על מנת להגיע לרב פיזית. בהנהלה מציינים כי השנה יותר מתמיד רבים מבקשים לערוך מכירת י"ג עבור מקומות בהם לא ייעשה שימוש כלל בפסח, כגון בתי כנסת ובתי מדרש, אולמות ועסקים ומבקשים מהציבור להזדרז במכירה ולא להמתין לרגע האחרון.
לתועלת הגולשים הרינו לפרסם את כתובת האתר למכירה: הקליקו ותמכרו את החמץ.
