הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
צרפת: מאות נדבקים על נושאת מטוסים גרעינית
צבא צרפת מדווח על מאות אנשי צוות על ספינת המלחמה של חיל הים הצרפתי שנדבקו בנגיף הקורונה. "נכון להיום, מרביתם של המלחים על הספינה לא מראים סימן שמצריך דאגה"

אילוסטרציה | דובר צה"ל
התפרצות הנגיף על המים: צרפת מדווחת על מאות נדבקים על נושאת מטוסים גרעינית.
הצבא הצרפתי הכריז היום על פתיחתה של חקירה בדבר פרשיית ההידבקות ההמונית בנגיף הקורונה על ספינת המלחמה של חיל הים הצרפתי.
ההתפרצות הזו הדביקה כבר 668 מאנשי הצוות על נושאת המטוסים היחידה של חיל הים הצרפתי, "שארל דה גול", כש-20 מלחים המשרתים על הספינה עדיין מאושפזים בבתי החולים.
משרד ההגנה הצרפתי הכריז על קיומה של חקירה בכדי לקבוע כיצד נגיף הקורונה התפשט בצורה כל כך משמעותית על סיפונה של נושאת המטוסים.
הנושאת המטוסים היא היחידה שקיימת ברשותה של צרפת.
מתוך 1,767 אנשי הצוות שמתפעלים את הספינה בזמן שיגרה, 668בני אדם זוהו כחולים מאומתים בווירוס הקורונה, כשמתוכם 20 מאושפזים בבתי החולים, ומלח אחד נמצא בטיפול נמרץ.
דובר חיל הים הצרפתי, אריק לאבולט, אמר בנוגע למצבם של אנשי הצוות על הספינה כי "נכון להיום, מרביתם של המלחים על הספינה לא מראים סימן שמצריך דאגה. 20 מלחים אושפזו בבתי החולים, ומלח אחד מטופל במחלקת טיפול נמרץ".
החשד לכך שהתרחשה התפרצות של נגיף הקורונה על סיפונה של "שארל דה גול" דווח לראשונה על ידי הצבא הצרפתי בשבוע שעבר, וזאת לאחר שעשרות אנשי צוות החלו לחוות סימפטומים המאופיינים לתחלואה של וירוס הקורונה. בשל כך החליטו בצבא לקצר את משימתה של נושאת המטוסים
הגרעינית בכשבועיים, ולהשיב אותה ממשימתה בסמוך לחופי המזרח התיכון, לנמל הצרפתי בעיר טולון.
התקרית הזו על נושאת המטוסים הצרפתית מזכירה את מה שמתרחש גם כן בחיל הים האמריקני, שם כזכור, יותר מ-4,000 מלחים נחשפו לקורונה וכמה מאות מתוכם חלו בנגיף בהתפרצות חריגה שהתרחשה על סיפונה של נושאת המטוסים הגרעינית האמריקנית "תיאודור רוזוולט".
ביום שני השבוע, אישר הצי האמריקני על כך שמלח שנדבק בנגיף הקורונה על נושאת המטוסים הגרעינית האמריקנית, "תיאודור רוזוולט", מת לאחר הסתבכות המחלה.
