אברהם פריינד: פרסום: "חסר לנו פרלמנטר כמוני" | סמוטריץ' חושף למה הוא מקדם את עומר רחמים בפריימריז והטענה כי השניים פעלו לפרישת סופר • הפרטים המלאים לקראת הפריימריז שייערכו היום במפלגה, יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' מקדם בכל הכוח את מקורבו עומר רחמים - מה שמעורר את זעמם של חברי כנסת מכהנים במפלגה. "היום כשאני בממשלה, חסר לסיעה שלנו פרלמנטר כמוני", אמר סמוטריץ' בימים האחרונים בשיחות שכנוע עם חברי מרכז והוסיף, "איש שנאמן לי באופן מוחלט". מקורות בציונות הדתית טוענים כי בחודשים האחרונים פעל רחמים לצד סמוטריץ' להביא לפרישתו של השר אופיר סופר מהרשימה, במטרה להישאר המועמד המזרחי הבולט והיחיד בפריימריז. גורם בכיר בציונות הדתית תקף: "המפלגה שמתיימרת לייצג את הציבור הסרוג כולו הפכה למפלגת יש"ע, שכל נציגיה חרד"לים ומתגוררים על ציר 60".
האדמו"רים לח"כים: עולה ריח רע מההחלטות
עוד לפני הצהרת ראש הממשלה הערב על היתר תפילה המסתמן החל ממחר בתנאים מסוימים, הביעו אדמו"רים ביקורת באוזני הח"כים על האפלייה בהחלטות הממשלה
-
| חרדים

מועצת גדולי התורה צילום: באדיבות המצלם
לקראת דיון הממשלה שצפויה להתכנס הערב (מוצאי שבת) בכדי לדון על הסרת חלק מהמגבלות ובהם גם המגבלה לקיום תפילות במניין, כמה אדמו"רים החברים במועצת גדולי התורה הטיחו ביקורת מרומזת על החלטות הממשלה הקודמות, וציינו לשבח את הח"כ האגודאי שפעל בנושא.
בשיחות שקיימו מספר אדמו"רים עם חברי הכנסת ב'אגודת ישראל' נאמר בין הייתר כי "היה ריח רע מההחלטות, כשכל מה שקשור לדת או לדבר שבקדושה אין התחשבות כמו שרואים במקומות אחרים", כשכוונתם כמובן להפגנות ולאירועים שהתקיימו בציבור הישראלי למרות האיסורים.
כזכור, ח"כ יעקב טסלר מ'יהדות התורה' פעל במקביל לח"כ גפני והעלה את הנושא בפני הממשלה, ול'בחדרי חרדים' נודע כי מספר אדמו"רים שוחחו לאחר מכן עם חבר הכנסת טסלר כדי להודות לו על פועלו למציאת האיזון בין הנחיות משרד הבריאות לבין האפשרות לקיים תפילה במניין כפי שנראו בכינוסים דומים שאושרו על ידי הממשלה.
במהלך השיחות הדגישו גדולי האדמו"רים חברי מועצת גדולי התורה וביקשו להבהיר לציבור כי כל זמן שאין שינויים חייבים לציית להנחיות ולא לקיים תפילות, וכי יש לשמור על הוראות משרד הבריאות, אך כאמור הערב, ראש הממשלה בישר על הסרת המגבלה לקיום המניינים, לרווחת כל הצדדים.
