הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
טראמפ: יש לי הוכחות למקור התפרצות הקורונה
"סין לא יכולה להפסיק את התפשטות הנגיף, או פשוט נותנת לו להתפשט", כך טוען נשיא ארה"ב טראמפ ומוסיף, "אנחנו הולכים לראות מאיפה זה בא"

טראמפ בהצהרה מחוץ לבית הלבן צילום: דוברות הבית הלבן
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ טוען כי יש לו ראיות לכך שווירוס הקורונה מקורו במעבדה בעיר ווהאן הסינית שם התפרצה המגיפה.
בנאום במסיבת עיתונאים בבית הלבן אמר כי "סין לא יכולה להפסיק את התפשטות הנגיף, או פשוט נותנת לו להתפשט".
הוא סירב לומר אם הוא רואה את נשיא סין שי ג'ינפינג אחראי למידע שגוי שיוצא לכאורה מסין. טראמפ אמר שהוא לא יכול לומר מדוע הוא בטוח שהנגיף הגיע ממכון בעיר ווהאן.
כשנשאל על ידי כתב, האם הוא ראה עדות מוצקה שמעניקה לו מידה גבוהה של ביטחון שהמכון שם הוא מקור הנגיף, הוא השיב: "כן יש לי". כמה דקות אחר כך נשאל הנשיא האמריקני, מה נתן לו ביטחון כזה, הוא אמר: "אני לא יכול להגיד לך את זה. אסור לי להגיד לך את זה".
טראמפ אמר כי הוא מרגיש בטוח שהנגיף הגיע ממכון ביולוגי בעיר הסינית, והוסיף כי הרשויות בארה"ב "בודקות על כך מאוד מאוד חזק".
"אנחנו הולכים לראות מאיפה זה בא. אנחנו מכירים את כל התיאוריות, המעבדה, העטלפים, יש המון תיאוריות", אמר.
בינתיים נרשמו מעל 3.3 מיליון נדבקים בעולם, מעל 50,000 במצב קשה, מעל 230,000 מתים, ונרפאו מעל מיליון נדבקים. בארצות הברית לבדה נדבקו מעל מיליון אזרחים, מעל 63,000 מתים, ומעל 150,000 נרפאו מהנגיף.
באיטליה מתו מעל 27,000, בצרפת מתו מעל 24,000, באנגליה מתו מעל 26,000, בספרד מתו מעל 24,000.
