שלום שטיין: לשכת השר קיש: ״לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוביל שר החינוך יואב קיש בימים האחרונים משא ומתן עם תנועת אחי על פרישתה מהמרוץ לכנסת. בפגישה מכרעת שהתקיימה היום בהשתתפות השר קיש, הרב אברג׳ל, הרב הראשי לישראל לשעבר שלמה משה עמאר, ראש עיריית נתיבות יחיאל זוהר, ראש עיריית אופקים איציק דנינו ועו״ד ליאור קצב הושגה הסכמה על פרישת התנועה מהבחירות. עוד סוכם כי הנושאים המרכזיים שהעלתה התנועה יקודמו על ידי הליכוד.
האיומים על מנדלבליט: שניים נחקרים במשטרה
שעות לאחר שהיועמ"ש הגיש באופן חריג תלונה במשטרה בגין איומים על חייו, המשטרה פעלה חיש מהר וכבר בשעה זו נחקרים שניים מהחשודים במסרים המאיימים על היועמ"ש ומ"מ פרקליט המדינה

חקירה. אילוסטרציה צילום: unsplash
בשעות אלה נחקרים ביחידת הסייבר של להב 433 שני חשודים במעורבות באיומים על היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, זאת לאחר שאתמול היועץ הגיש תלונה במשטרה בגין איומים והטרדות שמכוונות כלפיו ביממה האחרונה. עם הגשת התלונה, המשטרה פתחה בחקירה.
במשרד המשפטים ציינו כי "הטרדות ואיומים אלה, שנעשו ככל הנראה באופן מאורגן בעיקר באמצעות הודעות במכשיר הטלפון, נמשכו במשך כל שעות הלילה והבוקר. ההטרדות כוללות איומים, הודעות נאצה ודברי הסתה".
בתום פעולות חקירה שנעשו אתמול והלילה, זומנו שני החשודים, החשודים הם אזרח תושב רחובות ואישה שמתגוררת בחולון. לפי שעה, ממצאי החקירה מעלים שהם השניים היחידים שמעורבים בשליחת עשרות הודעות הנאצה והאיומים ליועמ"ש.
כאמור החקירה מתנהלת בעקבות תלונתו של מנדלבליט, חוקרי יחידת הסייבר של להב 433 התייצבו אתמול בלשכתו של מנדלבליט וגבו ממנו תלונה מפורטת, מנדלבליט טען שהוא קיבל עשרות שיחות ובעיקר הודעות בוואטסאפ מעשרות אנשים שמה שמשותף פחות או יותר לכולן - דברי הסתה חמורים לצד צילומים של מנדלבליט במדי נאצים.
