הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
תושב לייקווד ל'בחדרי': "מתכוננים לגרוע מכל"
לאור התגברות מעשי הביזה בחנויות ברחבי ארה"ב גם בעלי העסקים החרדים על הכוונת, זאת בפרט לאור קריאות מפורשות בפייסבוק על ידי שונאי ישראל, לפגוע ולבזוז דווקא חנויות בבעלות יהודית | בשיחה עם 'בחדרי חרדים' משתף עסקן חרדי מלייקווד בתחושות הקשות

חנויות ממוגנות בלייקווד צילום: באדיבות המצלם
בלייקווד החרדית מתמודדים עם הפגנות של אזרחים אנרכיסטים, זועמים ששורפים, יורים ומיידים בקבוקי תבערה לעבר שוטרים, פוגעים בעסקים ומשחיתים מכוניות. המפגינים זועמים על מותו של ג'ורג' פלויד, גבר אפרו אמריקני שמת על ידי שוטר לבן שמחץ את צווארו למשך יותר משמונה דקות עד ליציאת נשמתו בחנק.
שלומי שפיצר, תושב לייקווד מספר ל'בחדרי חרדים' על המצב המתוח: "מתוכננת הפגנה גדולה באזור שלנו ביום שבת, המפגינים אמנם מגיעים להפגנה שמוגדרת כשקטה ובאישור המשטרה, בהפגנה משתתפים אנרכיסטים מכמה קבוצות אלימות, ואז הכל יוצא משליטה".
שלומי מספר כי העסקים בלייקווד חזרו פחות או יותר למסלול, לאחר שהיו סגורים עקב נגיף הקורונה, אך הפעם זה אחרת. "אנחנו סגורים בשעות החושך, שמנו פלטות מעץ על החלונות, אנחנו מתכוננים לגרוע מכל, ומקווים לטוב".

עוד הוא מספר ל'בחדרי חרדים' כי ברשתות החברתיות המקומיות גולשים אנטישמיים מבקשים מהמפגינים לפגוע ולהרוס ולבזוז רק עסקים של יהודים, בפוסטים נאמר: "אל תפגעו בעסקים של האוכלוסייה הכללית, תפגעו רק בעסקים של היהודים". שלומי מספר כי הרשויות מודעות לזה, ובטוחים פה בקהילה כי אלו פעילי ימין קיצוני אנטישמיים שמנצלים את המצב.
הדברים הללו מקבלים זווית נוספת שמאמתת את הדברים, לאחר ש'פייסבוק' חשפה קבוצות ימניות קיצוניות שהתחזו לקבוצות שמאל, וקראו למפגינים לבצע אלימות ואנרכיה. פייסבוק סגרה את החשבונות הללו.
שלומי מספר שחבר שלו ירוקן לקראת שבת את העסק שלו מהדברים היקרים, "הוא יעביר אותם לטנדר שלי, ולפני שבת אקח את הטנדר למקום בטוח, אני לא לוקח סיכון, אנחנו מקווים לטוב".
