הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
הקורונה ברוסיה: הגאון רבי בערל לאזאר נמצא חיובי לקורונה
הגאון רבי בערל לאזאר רבה הראשי של רוסיה והשליח הראשי של חב"ד נמצא חיובי לקורונה. הרב סובל מתסמינים קלים ומצבו טוב. לשכת הרב מודה לכל הפונים על התפילות. התפללו: רבי שלמה דובער פינחס בן העניא יהודית לרפואה שלמה

הגאון רבי בערל לאזאר צילום: לוי נאזרוב
נגיף הקורונה ברוסיה: הגאון רבי בערל לאזאר רבה הראשי של רוסיה והשליח הראשי של חב"ד נמצא חיובי לנגיף הקורונה.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי הגאון רבי בערל לאזאר סובל מתסמינים קלים ומצבו טוב. הרב אושפז למעקב בבית רפואה במוסקבה, והרב אמור להשתחרר בע"ה בעוד יומיים.
בלשכתו של הרב הראשי, מודים לציבור על התפילות וההתעניינות.
הגר"ב לאזאר מאז פרוץ הנגיף שמר על כל הכללים ודאג ליהודי רוסיה הנמצאים בהסגר. לצד כל זאת פעל הרב לפעול לאחדות בכל העולם.
כזכור וכפי שדווח ב'בחדרי חרדים' ביוזמת רבה הראשי של רוסיה הגאון רבי בערל לאזאר, נענו כמה נגידי ותומכי הקהילה להטות שכם לסייע לכל לאלפי יהודים שנשארו כעת ללא מקור פרנסה ועוד רבים שחוששים לצאת מביתם, אף לא לשם קניית מצרכי מזון למחיה.
בעקבות כך במוסקבה קיבלו למעלה מ-12,000 משפחות עזרה וסיוע כשבשאר ערי רוסיה, מחולקים עוד כ-10,000 סלים, באמצעות עשרות רבני ושלוחי חב"ד, המביאים בעצמם את העזרה, הישר לבתים של בני משפחות הקהילה.
על פי דיווחים רשמיים ברוסיה. כ-470,000 בני אדם נדבקו בנגיף הקורונה. וקרוב ל-6000 מתו כתוצאה מהנגיף, כ-230,000 החלימו מהנגיף.
הציבור נקרא להתפלל לרפואת הגאון רבי שלמה דובער פינחס בן העניא יהודית לרפואה שלמה בתוך שאר חולי עמו ישראל.
