הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
מושל ניו-יורק: אפשר לפתוח את בתי הכנסת
בתדרוך היומי אמש, הצהיר מושל מדינת ניו-יורק, אנדרו קואומו, כי מצב התחלואה במדינה משתפר פלאים והכריז כי בתי תפילות יכולו לשוב לפעילות - אך תחת מגבלות

די וואך
מושל ניו יורק אנדרו קואומו הודיע כי בתי כנסת ברוב המדינה יכולים להיפתח מחדש, אך תחת הגבלות בצל מגפת הקורונה. העיר ניו יורק תחכה למחר.
קואומו הודיע בשבת, כי ההתאוששות של ניו יורק ממשבר הנגיף ממשיכה להתקדם, כך שהמדינה יכולה לשחרר כמה מגבלות שנקבעו כדי לבלום את המגיפה.
כחלק מההקלות, יותרו תפילות בבתי תפילות לכל הדתות, וזאת בשלב השני של תוכנית הפתיחה המחודשת של המדינה, הכוללת את כל המדינה פרט לעיר ניו יורק שתחל רק מחר (שני) עם ההקלות, הבניינים יידרשו לפעול בכ-25 אחוז מהקיבולת הרגילה שלהם, ובמרחקים בין המתפללים.
"אנו הולכים לפתוח את הפקק יותר מהר ממה שציפינו מכיוון שהתוצאות כל כך טובות" אמר קואומו במהלך התדרוך היומי שלו.
ביום שישי מתו 35 אנשים בניו יורק מנגיף הקורונה, וזאת בשורה מאד טובה למדינה, שספגה עד כה 800 מתים ביום לפני שמונה שבועות
במקור תוכנן לפתוח את בתי בתפילה בשלב הרביעי, אך בימים האחרונים נשמעו קריאות לפתוח מחדש במהירות, וציינו כי ההפגנות המתקיימות כעת נגד גזענות ואכזריות משטרתית, הביאו אלפי מפגינים שאינם שומרים על ריחוק חברתי.
לפני כשבועיים התיר המושל לחדש את התפילות עם עשרה מתפללים, והמליץ לא לפתוח את בתי הכנסת.
