רועי קייס: יחיא סריע הדובר הצבאי של החות'ים מודיע כי הם ביצעו פעולה צבאית שנייה באמצעות שיגור של טילי שיוט וכטב"מים לעבר מספר יעדים צבאיים חיוניים בדרום ישראל. לדבריו, הפעולות בוצעו בו זמנית עם פעולות שביצעה איראן וחיזבאללה. הוסיף כי הפעולות של החות'ים יימשכו עד "שהאויב הפושע יפסיק את תוקפנותו והתקפותיו"
שר החינוך הודיע: שנת הלימודים תש"פ תוארך
לאחר שהגיע להסכמה עם משרד האוצר והשלטון המקומי הודיע הערב שר החינוך החדש יואב גלנט כי שנת הלימודים הנוכחית תוארך והם יסתיימו בהדרגה

השר יואב גלנט בחמ"ל משרד החינוך צילום: שלומי אמסלם, לע"מ
בשורה להורים: שר החינוך, יואב גלנט, הודיע כי שנת הלימודים הנוכחית תוארך. ההחלטה התקבלה בשיתוף ובהסכמה בין משרדי החינוך והאוצר ובהסכמה עם השלטון המקומי.
על פי המתווה שסוכם, בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים (גן עד כיתה ו) הלימודים יסתיימו בתאריך ה-13.7.2020, כאשר ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'-ד' ימשיכו את לימודיהם במסגרת של "בתי הספר של החופש הגדול". מסגרת זו תחל פעילותה בתאריך ה- 14.7 ועד לתאריך ה- 6.8.2020.
בחטיבות הביניים והחטיבה העליונה (כיתות ז-י) יסתיימו הלימודים בתאריך ה-1.7.2020.
תלמידי החטיבה עליונה כיתות יא-יב ימשיכו בהכנות לקראת בחינות הבגרות שיפתחו בתאריך ה- 22.6 ויסתיימו בתאריך ה-27.7.2020.
שר החינוך גלנט, הודיע זה מכבר, כי במסגרת ההליך והסיכום שלו עם הממונה על השכר באוצר ועם אגף התקציבים באוצר, שעת למידה מרחוק תהא שוות ערך כספית ולימודית ללמידה פיזית בכיתה.
להחלטה זו חשיבות רבה, מאחר שמערכת החינוך תידרש בעתיד ללמידה מרחוק, בשל סיבות שקשורות בנגיף הקורונה ובשל סיבות אחרות.
