עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
המתכון שיעשה לכם ערב שבת מהחלומות
מתכוננים לשבת ומתחשק לכם לגוון עם הדגים? המתכון הזה יהפוך לכם את סעודת ליל שבת למושקעת ומיוחדת יותר • עם הניחוחות של מנת הסלמון הפיקנטית כולם ירגישו אחרת

סלמון פיקנטי מקושט צילום: אפרת ליבפרוינד
סלמון פיקנטי מקושט (8 מנות)
החומרים:
8 פרוסות פילה סלמון טרי חתוכות לקוביות – 4 קוביות שוות מכל פרוסה
½ כוס סוכר
¼ כוס רוטב סויה
כוס מים
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
לקישוט:
צרור גבעולי שמיר
צנוניות פרוסות דק
עלי תרד
פרחי מאכל
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקרמל.
בזהירות מוסיפים את רוטב הסויה ואת המים ומבשלים כ-30 דקות עד הסמכה קלה.
מוסיפים את השום, הדבש, הסילאן ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד כרבע שעה.
מניחים את קוביות הסלמון בתבנית ויוצקים עליהן את הרוטב.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-°c200.
ההגשה: על צלחת הגשה מסדרים בחצי עיגול את קוביות הסלמון. מקשטים בעלים, בצנוניות ובפרחי מאכל ומגישים מיד.
טיפ- לפני האפייה ניתן לשפד את קוביות הסלמון על שפודים, וכך להגישן. לחלופין ניתן להגיש פרוסות דג שלמות, אך אז נדרשת אפייה ארוכה יותר – 12 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
אפרת ליבפרוינד
