הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
סקר הניו יורק טיימס: טראמפ בצרות, ביידן מוביל בפער משמעותי
מסקר שפרסם ה'ניו יורק טיימס' עולה כי בעידן הנוכחי של משבר הקורונה ומחאת האפרו אמריקאים, האזרחים בארה"ב מעדיפים לראות את ביידן בבית הלבן • על פי הטיימס, כמה קבוצות מסורתיות מתומכי טראמפ יצביעו למועמד השני בעקבות חוסר יעילותו בניהול משבר הקורונה

ג' ביידן / דולנד טראמפ צילום: מתוך פייסבוק דוברות הבית הלבן
טראמפ בצרות: בסקר של הניו יורק טיימס נשים ושחורים יצביעו לביידן.
ביידן לוקח את ההובלה לפי הסקר של הניו יורק טיימס, לאחר שהנשאלים השיבו כי הם מאוכזבים מהטיפול בנגיף הקורונה, ועל נושא של גזענות נגד שחורים.
ג'ו ביידן מוביל על הנשיא טראמפ במירוץ לבחירות 2020, ובנה יתרון גדול בקרב נשים ומצביעים לא לבנים. על פי הטיימס, כמה קבוצות תומכי-רפובליקנים מסורתיים התרחקו מטראמפ בעקבות חוסר יעילותו בניהול משבר המגיפה של נגיף הקורונה, כך לפי סקר חדש של הניו יורק טיימס ומכללת סיינה.
יש לציין כי הניו יורק טיימס מתנגד חריף ידוע לטראמפ, עוד מהיום הראשון שהנשיא טראמפ הפך לנשיא.
ביידן זכה ל-50 אחוזים מקולות המשיבים, טראמפ זכה ל-36 אחוזים. 14 אחוזים בחרו באופציה "אחר". 1337 אנשים השתתפו בסקר.
52 אחוז מהלבנים מתחת לגיל 45 אמרו שהם תומכים בביידן. רק 30 אחוז אמרו שהם תומכים בטראמפ.
ביידן פופולרי מאד בקרב נשים, ואנשים מתחת לגיל 50, אקדמאים, ואצל קהילות לא לבנות. מנגד טראמפ זוכה לתמיכה רחבה בקרב ציבור לבן שלא רכש השכלה גבוהה.
