הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
וירוס חדש בעל פוטנציאל ל"התפרצות עולמית" התגלה בסין
חוקרים מצאו וירוס חדש שאמנם נישא כעת ע"י חזירים אולם הוא עלול להדביק גם בני אדם ויש גם עדויות על אנשים שלקו בזיהום כתוצאה מהידבקות. החשש: הנגיף עשוי לפגוע בדרכי הנשימה

אילוסטרציה צילום: משרד ההגנה האיטלקי
בעוד הקורונה עדיין מלווה אותנו, ועל פי מה שנראה כעת היא לא הולכת לעזוב אותנו בתקופה הקרובה, חוקרים מצאו זן חדש של שפעת שיכול לעור התפרצות עולמית של וירוס קטלני. מקורו של הוירוס החדש גם הוא בסין - כך דוח ב-BBC.
הוירוס שהתגלה רק לאחרונה, נישא על ידי חזירים אך על פי דברי החוקרים עלול להדביק בני אדם. יתירה מזאת, החוקרים חוששים שזה יכול להשתנות עוד יותר כך שהוא יכול להתפשט בקלות מאדם לאדם ולעורר התפרצות עולמית, שכן לדבריהם יש לוירוס את "כל סימני ההיכר" של התאמה גבוהה להדבקת בני אדם - והוא זקוק למעקב צמוד.
הנגיף אותו מכנים החוקרים G4 EA H1N1, יכול לצמוח ולהתרבות בתאים הקווים של דרכי הנשימה האנושיות, ומכיוון שהוא וירוס מזן חדש לבני האדם אין חסינות אליו.
כבר עכשיו מצאו החוקרים עדויות לזיהום בקרב אנשים שעבדו בבתי מטבחיים בענף החזירים בסין.
פרופ 'קינ-צ'או צ'אנג, העובד באוניברסיטת נוטינגהאם בבריטניה, אמר ל- BBC: "כרגע דעתמו מוסחת, ובצדק, עם וירוס קורונה, אך אסור לנו להתעלם מוירוסים חדשים שעלולים להיות מסוכנים".
